Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Nottingham » poszukuje pracy

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Nottingham" opiekują się: marcheweczka, UKDarek

Strona główna » Nottingham » poszukuje pracy

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 3
karjo1

Post #1

2008-06-05 13:41:09 (6 miesięcy temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Nenna, bez urazy, wlasnie sporo ludzi widzialam, jak przyjezdzali bez jakiejkolwiek znajomosci jezyka, bez "nagranej" pracy, domu, funduszy na przynajmniej kilkutygodniowe zycie w UK.
I kiepsko to wygladalo :(
I oby z Jagoda tak nie bylo.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nenna1

Post #2

2008-06-05 14:27:55 (6 miesięcy temu)

Nenna1

Kobieta

Z nami od: 22-05-2007

...wszyscy jej dobrze zyczymy,prawda?
Dlatego pyta,prosi o pomoc a my staramy sie jej udzielic...
Jeszcze raz powtarzam.. nie znamy jej sytuacji.../jeszcze sie nie odezwala/a moze ma gdzie mieszkac?moze tu juz jest?
Skoro prosi o pomoc w znalezieniu pracy...nie mieszkania?
Widac,ze sa ludzie gotowi jej pomoc - milo wiedziec,ze pomagac komus w potrzebie-jeszcze sie nie "oduczylismy".A nigdy nie wiadomo...kto nastepny bedzie jakiejs pomocy potrzebowal...moze ja? moze Ty?Kto to wie...W tym wszystkim wlasnie o to chodzi..zeby miec na kogo liczyc-roznie w zyciu przeciez bywa.Nie mi oceniac jej postepowanie...nie o to prosi.Staram sie po prostu pomoc w jakikolwiek sposob a nie filozofowac na temat jej znajomosci jezyka angielskiego.Zreszta - mam pomysl...moze jej w tej nauce pomozesz?Z tego co mowisz - jestes dobry w angielskim...wiec?

Pozdrawiam Nenna1

...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas.. Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "

Do góry stronyOffline

MagdaLena65

Post #3

2008-06-05 15:34:01 (6 miesięcy temu)

MagdaLena65

Kobieta

Z nami od: 03-04-2008

Witam.
Zkąd jesteś?? jeżeli z Manchesteru to być może będe mogła ci pomóc.Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

malka85

Post #4

2008-06-05 21:06:41 (6 miesięcy temu)

malka85

Kobieta

Z nami od: 09-02-2008

mozesz isc do agnecji KHS...ogolnie agencja taka sobie ale rejestruja nawet bez jezyka a i do pracy tez zabieraja bez jezyka....
a jesli nawet sa jakies problemy maja tam polke w biurze i trzeba poprosic o rozmowe z Kasia.
mozna sprobowac choc wiem ze teraz maja 2 tyg przestoju z najwieksza firma dla ktorej organizuja pracownikow ale mozna probowac
powodzenia
i popieram ze niekazdy kto nie zna jezyka nie nadaje sie tutaj do pracy...
mysle ze wiekszosc polakow ktorzy tutaj zjechali wlasnie nie znali lub tylko troszke lizneli angielskiego....

Do góry stronyOffline

jagodanotts

Post #5

2008-06-05 22:37:39 (6 miesięcy temu)

jagodanotts

Kobieta

Z nami od: 04-06-2008

dziekuje wszystkim za okazana pomoc oraz tym,co mieli okazje posmiac sie z takich jak ja-chcacych uczciwie pracowac nawet bez znajomosci jezyka!!!!Nie mialam dostepu do komp wiec nie pisalam,przepraszam,Nie znam jezyka,ale moge pracowac ,nie mam 30 lat(50l.),tez moge pracowac....wiec nie ma powodu do drwin.Sa jednak zyczliwi ,za co serdecznie Wam dziekuje,
Gdzie znajduje sie agencja KHS?moge prosic o dokladnijsze namiary.Dziekuje,Interesuje mnie obojetnie jaka praca,obojetne godz i miejsce,Bardzo dziekuje,Serce sie smieje do tych,co tak o mnie walczyli.....klaniam sie,:-)

Do góry stronyOffline

malka85

Post #6

2008-06-06 19:50:18 (6 miesięcy temu)

malka85

Kobieta

Z nami od: 09-02-2008

khs personnelltd. city house, stanford street, ng1 7bq
jesli wpiszesz w wyszukiwarce "agencje pracy w nottingham"pojawi ci sie od groma adresow...i tak jakja mozesz rozpoczac maraton:)chodzic pytac....
a khs jest polozone na rownoleglej ulicy do "deptaka"prowadzacego do broadmarsha(nie wiem jak to sie pisze)jakby z tylu tego nowego funciaka ....nie wiem jakto inaczej wytlumaczyc...
zycze powodzenia!!!

Do góry stronyOffline

malke

Post #7

2008-06-06 21:32:28 (6 miesięcy temu)

malke

Kobieta

Z nami od: 26-06-2007

Witam.
Fajnie,że są jeszcze ludzie którzy chcą pomagać innym.Takie wypowiedzi przywracają mi wiarę w człowieka.Szczególnie tutaj gdzie podobno Polak Polakowi wilkiem.Sama pomagam kiedy tylko mogę i sam fakt że mogłam pomóc komuś w ciężkiej sytułacji życiowej sprawia że świetnie się czuję.Wiem jak jest trudno w obcym kraju,bez języka bo kilka lat temu sama byłam w takiej sytułacji.Spotkałam ludzi którzy za drobną pomoc chcieli pieniędzy albo oczekiwali takiej wdzięczności że trzeba było im kłaniać się w pas.Trudno było znalez kogoś kto pomógłby za zwykłe dziekuję.Dlatego chetnie teraz sama to robię i mam nadzieję,że nie jestem naiwna i jest więcej takich osób.

Do góry stronyOffline

Rrrr

Post #8

2008-06-06 23:10:39 (6 miesięcy temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

Cytat:

2008-06-05 22:37:39, jagodanotts napisał(a):
dziekuje wszystkim za okazana pomoc oraz tym,co mieli okazje posmiac sie z takich jak ja-chcacych uczciwie pracowac nawet bez znajomosci jezyka!!!!

brak znajomosci jezyka, jakby nie bylo, jest problemem jak sie zyje i pracuje w innym kraju...
same checi nie wystarcza.

sarkazm wynika raczej ze znajomosci tutejszych realiow, a nie zlosliwosci.

Cytat:
Powiedz ilu tu przyjechalo bez znajomosci jezyka?A zyja ,pracuja ....i nauczyli sie albo sie ucza...

a ilu przyjechalo i sie nie nauczyli?? i od paru juz lat haruja za pare groszy w tej samej pracy...

nie przesadzalabym tu z optymizmem za bardzo, bo potem co niektorzy przyjezdzaja z wielkimi nadziejami i dopiero na miejscu rozbijaja sobie glowe o rzeczywisctosc.

przyslowie mowi oczekuj najlepszego ale badz przygotowany na najgorsze. z innym podejsciem (np. na pewno bedzie dobrze!) to nawet nie ma co zaczynac pakowac walizek.

[ Ostatnio edytowany przez: Rrrr 06-06-2008 23:12 ]

Do góry stronyOffline

Nenna1

Post #9

2008-06-06 23:54:47 (6 miesięcy temu)

Nenna1

Kobieta

Z nami od: 22-05-2007

Rrrr...przepraszam bardzo..masz jakas konkretna pomoc ,odpowiedz na zadane przez autorke pytanie?
Jesli nie ...to nie widze powodu zebys sie wtracala..proponuje zalozyc nowy-swoj watek i tam dac upust swemu niezadowoleniu i krytykowac poczynania ludzi a zapewniam ,jest tu pole do popisu-wszak nie tylko nieznajomosc jezyka mozna krytykowac!
Jagoda nie prosila o ocene swego postepowania,ani o krytyke ludzi ,ktorzy w mniejszym lub wiekszym stopniu znaja jezyk angielski.Sama napisalam, ze lepiej ze znajomoscia jezyka ale pomysl,skoro tu jest i prosi o pomoc w znalezieniu pracy - to lepiej dac jej kopa czy wyciagnac reke i udzielic tej pomocy?
A nie w zawoalowany sposob mowic-wez sie spakuj i jedz z powrotem:-Y
Ma checi i chce pracowac - czy to cos zlego?Lepiej zeby ...prosila o finansowe wsparcie?
Ma kobieta swoja godnosc...nie musicie jej deptac!
Filozofow Ci u nas dostatek... no coz ,kogos najlepiej sie ocenia w sobie widzac ideala
:-(
...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas.. Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "

Do góry stronyOffline

Rrrr

Post #10

2008-06-07 00:21:00 (6 miesięcy temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

proponuje - najpierw naucz sie czytac ze zrozumieniem a potem mi daj bana. to sie przestane wtracac :-]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony