Przegl±daj forum |
|
Strona g³ówna » Nottingham » Polskie znizki komunikacyjne? |
| Autor | Strona: 2 z 3 |
|---|---|
| tommy78 | Post #1 2008-04-24 21:40:08 (2 miesi±ce temu) |
Z nami od: 07-04-2008 Sk±d: Merthyr tydfil |
wielkie dzieki krunschwitz,3m sie
|
| tommy78 | Post #2 2008-04-24 21:42:12 (2 miesi±ce temu) |
Z nami od: 07-04-2008 Sk±d: Merthyr tydfil |
mcdonesco,many thanks
|
| _Steve_ | Post #3 2008-04-24 21:49:08 (2 miesi±ce temu) |
Z nami od: 17-05-2007 Sk±d: |_ [] |\| |] [] |\| |
Musza byc w latach.
/\/\
|
| eurotarget | Post #4 2008-04-24 22:17:47 (2 miesi±ce temu) |
Z nami od: 11-09-2007 Sk±d: Nottingham |
Dobra, to podsumujmy.Na razie wiemy, ze polskie znizki akceptuja Tesco i Prudential. Ja dowiedzialem sie, ze More Then tez akceptuje ale to nie jest potwierdzona informacja. Zachecam wszystkich zmotoryzowanych do podzielenia sie informacjami i rekemendowania tanich i solidnych firm.
Practise makes perfect
|
| krakn | Post #5 2008-04-24 22:57:33 (2 miesi±ce temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Sk±d: London |
no dobra zni¿kiu zni¿kami, kurde jak jedna firma daje wam 50% zni¿ki ale od kwoty 1000 funtów, a druga bez ³achy od razu 500 to co za ró¿nica, najpierw MUSICIE sami sobie zrobiæ skoring, wype³nijcie kilka kilkana¶cie formularzy nie licz±c na zni¿ki, drukujcie oferty wynikowe, dopiero teraz udajcie siê do firmy która oferuje albo sciemnia ze oferuje, bo inaczej to guzik z tego.
tak dla jasno¶ci to jak ju¿ piszecie to podajcie fakty ile p³acicie za ubezpieczenie, ile macie prawko, czy angielskie czy europejskie, mniej wiêcej rocznik samochodu i ilo¶æ lat U nas ja mam od jutra 40lat, prawo jazdy od 20, angielskie 3 lat Beata 28/ 5/3, za star± sportow± mazde p³acili¶my w pierwszym roku 570 funtow, za drugi po lekkim dzwonie 700, drugi samochód rocznik 04 na warto¶æ 10500 funtow, ubezpieczanie full 550 funtow. mamy w elephancie obydwa samochody, w sumie bez zni¿ek, bo pierwszy jest Beata g³ównym kierowc± w drugim jestem ja. ccpl somee com . Oczywi¶cie mogê siê myliæ co nie znaczy ¿e nie mam racji ;-)
|
| vitek | Post #6 2008-04-24 22:59:43 (2 miesi±ce temu) |
Z nami od: 19-06-2007 Sk±d: Yorks |
Cytat: 2008-04-24 21:17:12, eurotarget napisa³(a): Czesc, chodzilo mi o info, ktorzy ubezpieczyciele honoruja polskie znizki samochodowego OC. Okazuje sie, ze chyba ze swieca trzeba szukac takiej firmy a oszczednosci sa b.duze Nieprawda wszystkie ubezpieczalnie honoruj± lata bezszkodowej jazdy w Polsce. Trzeba postaraæ siê o stosowne za¶wiadczenie przet³umaczyæ i wys³aæ w rozs±dnym terminie (~miesi±c) od zawarcia umowy. Jak nie dasz za¶wiadczenia nic siê nie stanie, poza tym ¿e przelicz± ci sk³adkê bez uwzglêdnienia zni¿ki 'Some call me selfish, some call me strange,
but everyone knows that I will never change'
|
| Richmond | Post #7 2008-04-24 23:03:59 (2 miesi±ce temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Sk±d: Richmond |
Moje znizki nie zostaly uznane, bo minelo 2 lata od kiedy sprzedalam poprzedni samochod i kupilam ubezpieczenie bez znizek w Prudential. Jak dodalam cashback z quidco.com to wyszlo najtaniej ze wszystkich firm. Wiec byc moze poza znizkami warto tez zwrocic uwage czy ktoras firma nie oferuje hojnego cashbacku i nie wyjdzie w niej taniej.
Tu jest lista http://www.quidco.com/finance/life-auto/highest-rates-currency/ Jak korzystac z quidco pisalam w innym poscie o ubezpieczeniach samochodowych. Warto tez pamietac, ze jak kupuje sie ubezpieczenie z platnoscia na raty, to firma udziela Wam kredytu i dolicza dosc wysokie procenty za mozliwosc platnosci w skladkach miesiecznych. Jednorazowa platnosc jest bardziej oplacalna. Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.
|
| krakn | Post #8 2008-04-25 08:34:14 (2 miesi±ce temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Sk±d: London |
tak, masz racje, p³acenie na raty to po prostu kredyt, koszt od kilkunastu do nawet 28%!! efekt w ci±gu roku dok³adamy nawet 100 do 300 funtów!
sprawdzenie wstêpne w kilkunastu firmach ubezpieczeniowych jest mo¿liwe przez kolektory, potem wchodzisz dalej i wype³niasz formula¿ do koñca, pasuje p³acisz nie wychodzisz. Dobrze jest w³±czyæ w przegl±darce automatyczne uzupe³nianie, s± te¿ programiki które robi± to za nas, raz wype³niony formularz a potem tylko pierwsza litera, a bywa ¿e nawet tego nie trzeba robiæ, bo szczerze mówi±c faktycznie czasami przez to wype³nianie mo¿na straciæ ca³y dzieñ Ale chyba ju¿ moje zdanie na temat kredytów znacie :) Nie mam i nie cierpiê, dlatego polecam zaci¶niecie pasa a potem luz :) hm, szkoda nikt siê nie pochwali³ ile p³acicie za samochody, tak ¿e dalej ¿adnych konkretów ccpl somee com . Oczywi¶cie mogê siê myliæ co nie znaczy ¿e nie mam racji ;-)
|
| szajnerka | Post #9 2008-04-25 09:44:15 (2 miesi±ce temu) |
Z nami od: 28-03-2007 |
Mnie tesco zaakceptowa³o bez problemy polskie znizki na podstawie t³umaczenia przysiêg³ego.
|
| Richmond | Post #10 2008-04-25 10:57:08 (2 miesi±ce temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Sk±d: Richmond |
Prosze bardzo, zaplacilam 427 funtow, za caly rok, bez znizek, samochod z grupy 6, jeden kierowca. Ale do tego trzeba wziac pod uwage moja lokalizacje, wiek, dlugosc posiadania prawa jazdy, wartosc samochodu, pewnie marke itp.
W tym roku zaplace wiecej, przy zalozeniu, ze bede miala znizke za rok bezszkodowej jazdy, ale zmienie lokalizacje. Wystarczy przeprowadzic sie nawet pare domow dalej, ale zmiana kodu pocztowego moze wplynac na koszt ubezpieczenia. Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.
|