Czyzby zaczeli to samo, co w Szkocji? Tam masowo zgarniaja auta na policyjny parking. (czytaj artykul na mojej wyspie)
PS Moze wlasciciel tego paska zaglada na forum i sie odezwie o co chodzilo?
Przeglądaj forum |
|
Strona główna » Nottingham » Auta na polskich numerach |
| Autor | (Odpowiedzi: 9) |
|---|---|
| UKDarek | Post #1 2008-03-08 08:57:50 (5 miesięcy temu) |
Z nami od: 18-06-2006 Skąd: Nottingham |
Wczoraj bylem swiadkiem, jak policja sciagnela lawete do polskiego pasata kombi. Bylo to na A52 miedzy Nott i Derby.
Czyzby zaczeli to samo, co w Szkocji? Tam masowo zgarniaja auta na policyjny parking. (czytaj artykul na mojej wyspie) PS Moze wlasciciel tego paska zaglada na forum i sie odezwie o co chodzilo? It is never too late to be, what you might have been
|
| LukasBaker | Post #2 2008-03-08 09:12:44 (5 miesięcy temu) |
Z nami od: 20-07-2007 Skąd: Nottingham |
Bylem ostatnio na spotkaniu Stowarzyszenia na Rzecz Nowoprzybylych Polakow Pani Beaty Polanowskiej. Spotkanie dotyczylo min. zagadnien zwiazanych z poruszaniem sie polskimi pojazdami w UK.
Obecni na spotkaniu Policjanci stanowczo stwierdzili , ze sytuacja ze Szkocji nie ma nic wspolnego z podjesciem Policji tutaj. Dowiedzialem sie, ze na "polskich balachach" mozna tu jezdzic do 6 mc, po tym czasie nalezy zarejestrowac auto i zaczac oplacac brytyjski podatek drogowy. Bedac tu dluzej niz pol roku , w swietle angielskich przepisow , deklarujemy ze zostajemy tu na stale, co za tym idzie zobowiazani jestesmy do przystosowania nszych pojazdow do warunkow angielskich. Obojetnie czy samochod , ktorym jezdzimy nalezy do nas, do naszych rodzicow , czy do firmy - musimy go tutaj zarejestrowac - takie jest prawo. Osobiscie tez jestem za tym , zeby placic road TAX . Tu nie chodzi o omijanie prawa, oszczedzanie pieniedzy itp. chodzi o bycie fair. Korzystamy z angielskich drog , to dajmy cos z siebie i pomozmy w ich utrzymaniu. [ Ostatnio edytowany przez: LukasBaker 08-03-2008 09:14 ] Lukas Baker Photography -
odwiedz moje WWW
|
| UKDarek | Post #3 2008-03-08 21:26:16 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 18-06-2006 Skąd: Nottingham |
Moze wlasciciel tego pasata jezdzil tu dluzej niz 6 m-cy? Przeciez to latwo udowodnic. Wystarczy sprawdzic promy i tunel, a wlasciwie systemy bookowania bo przeciez trzeba podac nr rej auta.
O to samo generalnie chodzilo w Szkocji. Po co sobie robic problemy, tym bardziej, ze latwiej sie jezdzi i auta tutaj sa o wiele tansze. It is never too late to be, what you might have been
|
| LukasBaker | Post #4 2008-03-09 19:41:02 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 20-07-2007 Skąd: Nottingham |
Cytat: 2008-03-08 21:26:16, UKDarek napisał(a): Po co sobie robic problemy, tym bardziej, ze latwiej sie jezdzi i auta tutaj sa o wiele tansze. dokladnie, a z drugiej tez strony - fajne by bylo gdybysmy nie tylko brali cos z uk , ale dawali cos z siebie, pozostawiajac tym samym dobre wrazenie po nas Polakach. Lukas Baker Photography -
odwiedz moje WWW
|
| _Steve_ | Post #5 2008-03-09 20:10:55 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 17-05-2007 Skąd: |_ [] |\| |] [] |\| |
W Londynie dosyc czesto widze takie akcje. Ostatnia byla na A4 (tuz za poczatkiem strefy CC)
Stala laweta taka na 8-10 aut, zwezenie do jednego pasa. Na poczatku CCTV w policyjnym busie, blokada, a na koncu radiowoz w gotowosci. Stala tam Octavia na polskich rejestracjach, ale rozniez inne auta. To rutynowe kontrole. Samochod z kamerami analizuje numery rejestracyjne i jezeli z autem jest cos nie tak (np brak MOT, TAX, itp), daje informacje do funkcjonariuszy, a ci zatrzymuja auto i je 'badaja' Mowie oczywiscie o Londynie i tym, co widzialem. Osobiscien ie uwazam tego za nagonke. Normalna kontrola. A to, ze obce tablice rejestracyjne wzbudzaja 'ciekawosc' policji, to chyba nie ma sie co dziwic. /\/\
|
| _Arik_ | Post #6 2008-03-20 23:59:49 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 29-12-2007 Skąd: Kegworth/Nottingham |
Cytat: 2008-03-09 20:10:55, _Steve_ napisał(a): W Londynie dosyc czesto widze takie akcje. Ostatnia byla na A4 (tuz za poczatkiem strefy CC) Stala laweta taka na 8-10 aut, zwezenie do jednego pasa. Na poczatku CCTV w policyjnym busie, blokada, a na koncu radiowoz w gotowosci. Stala tam Octavia na polskich rejestracjach, ale rozniez inne auta. To rutynowe kontrole. Samochod z kamerami analizuje numery rejestracyjne i jezeli z autem jest cos nie tak (np brak MOT, TAX, itp), daje informacje do funkcjonariuszy, a ci zatrzymuja auto i je 'badaja' Mowie oczywiscie o Londynie i tym, co widzialem. Osobiscien ie uwazam tego za nagonke. Normalna kontrola. A to, ze obce tablice rejestracyjne wzbudzaja 'ciekawosc' policji, to chyba nie ma sie co dziwic. Zgadzam sie z Toba :) W zeszlym tygodniu bylem w Londynie, no i jak opuszczalem londyn, tzn wyjezdzalem z centrum. To wlasnie zauwazylem zwezenie, dosc sporo gliniarzy, rypna laweta (tak jak mowisz) i na nim pare aut :)Ale czy byly polskie to nie mam pojecia. ... Alfa Romeo ...
... ànimo ...
... caràttere ...
|
| vitek | Post #7 2008-03-21 00:07:02 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorks |
Normalnie łapanka jak za okupacji
'Some call me selfish, some call me strange,
but everyone knows that I will never change'
|
| _Arik_ | Post #8 2008-03-21 00:19:36 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 29-12-2007 Skąd: Kegworth/Nottingham |
Cytat: 2008-03-21 00:07:02, vitek napisał(a): Normalnie łapanka jak za okupacji ano ;) ale najwiecej aut na polskich blachach to widzialem w Derby, az sie zdziwilem ze tyle rodakow smiga :) choc ja tez sam smigalem :P ... Alfa Romeo ...
... ànimo ...
... caràttere ...
|
| _Steve_ | Post #9 2008-03-21 06:33:24 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 17-05-2007 Skąd: |_ [] |\| |] [] |\| |
To chyba nigdy w Slough nie byles
/\/\
|
| krakn | Post #10 2008-04-29 15:18:24 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: London |
czesto takie łapanki są na moście Wansword, oraz przy Tower Br, wielekrotnie widywałem w kierunku połódniowym na wylotówkach M25, sam byłem kilka razy dokładnie przetrzepany, łacznie z niuchaniem pieska, a mam angielskie blachy
ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-)
|