Jak dzwoniliśmy do niego żeby powiedzieć że chcemy się wyprowadzić to najpierw nas odrzucił dopiero po sms dlaczego dzwonimy podniósł (myślał że znowu o piekarnik) nawet powiedział że jutro będzie i żeby nie to że od jakiś 3 miesięcy to słyszę niemal codziennie to kto wie może bym nawet uwierzył, po prostu najdłuższe jutro w moim życiu, ale mniejsza z tym mam nadzieję że już nie dugo to będzie przeszłość.
Wracając do tematu bo trochę z niego zszedłem ale chciałem tylko opisać jak sprawa stoi w razie jak by ktoś był ciekaw.
Więc tak niedługo się "raczej" wyprowadzimy o ile komuś innemu domu nie przydzielą, niestety nie ma tam netu więc moje pytanie teraz brzmi gdzie najlepiej zakładać internet.
Pod pojęciem najlepiej rozumiał bym gdzie założą go najszybciej bo słyszałem że trzeba czekać na niego nawet ponad miesiądz a to trochę długo:/
Gdzie można przenieść internet w razie zmiany miejsca zamieszkania?
Słyszałem że BT ma taką możliwość ale czy inni też?
Nie jest to raczej wymóg bo pewnie na dłużej zostaniemy w tamtym domu ale w razie co dobrze by było mieć taką możliwość.
Ja osobiście najbardziej był bym za virgin no ale może są lepsi dostawcy, podstawowym wymogiem jest brak limitu download, z limitem po prostu nie wchodzi w grę.
Najbardziej by mnie interesowało ile trzeba czekać na te założenie jeśli nie ma tam nic żadnej lini.
I czy można gdzieś sprawdzić z jaką prędkością łącze może wysyłać dane, bo w ofertach zawsze tylko prędkość ściągania podają.
Prędkość jako taka nie robi aż takiego znaczenia wolę mieć 2Mb jeśli założą je w miarę szybko i nie będzie problemów potem.
Proszę jeszcze o opinie na temat poszczególnych dostawców.
I jak myślicie czy warto brać od razu tel? to znaczy wiem że to zależy ode mnie ale czy jak np wezmę telefon czy jest szansa że szybciej go założą niż np sam net?
Cenowo wiadomo niby taniej z telefonem wychodzi.
Z góry dzięki za pomoc i czekam na dobre rady.
Net ma być dostępny na carlton i najlepiej nie drogą radiową a kabelkami niestety nie wiem czy do tamtego domu dochodzą jakieś centrale ale w końcu jest to anglia a nie polska więc mam nadzieję że wszędzie są kabelki od poszczególnych dostawców puszczone.
Właśnie odnalazłem kod pocztowy tego domu i już wiem że kabelki tam dochodzą tylko dalej nie wiem ile może trwać założenie netu w virgin skoro niby na ich stronie jest napisane że jestem w zasięgu kabelków.
[ Ostatnio edytowany przez: mag2k3 23-01-2008 23:29 ]