Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Nottingham » Nowe przepisy rejestracji aut z UE

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Nottingham" opiekują się: marcheweczka, UKDarek

Strona główna » Nottingham » Nowe przepisy rejestracji aut z UE

Nowy tematNowy post

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 3 z 3
eurotarget

Post #1

2007-12-07 13:56 (rok temu)

eurotarget

Z nami od: 11-09-2007

Czesc lukasztelford, no to ja teraz mam niezly metlik. Po pierwsze, co to jest auto zabytkowe? Po drugie ja rozumiem, ze jak kupujesz auto na siebie w UK to automatycznie rejestracja jest na Ciebie. O co chodzi z tym ministerstwem? Jesli macie znajomych po wydzialach komunikacji czy stacjach diagnostycznych sprobujcie sprawdzic jak to wyglada. Jak pisalem, w Grodzisku Mazowieckim, mila pani powiedziala, ze moge bez problemu zarejestrowac auto z kierownica po prawej stronie.
Practise makes perfect

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer MSN MessengerNumer gadu-gadu

krunschwitz

Post #2

2007-12-07 15:10 (rok temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 21-05-2006

Obok aut zabytkowych z kierownica po innej stronie mozna takze zarejestrowac w Polsce wspolczesne auto ale pod warunkiem,ze nigdzie na swiecie nie wychodzilo ono z kierownica po polskiej stronie.Przykladem jest nissan skyline.Nigdzie nie byl produkowany z fajera po lewej stronie.Znam osobiscie przypadek zarejestrowanego skyline`a w Lodzi.8-)
Zycie to te chwile na torze...

Do góry stronyOffline

vitek

Post #3

2007-12-07 17:00 (rok temu)

vitek

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2007

Kodeks drogowy mói że pojazd powyżej iluś tam ton 'powinien mieć kierownicę po lewej stronie'. 'Powinien', a nie 'musi'. Oznacza to tyle że jest to ogólny wymóg, aczkolwiek nie jest on bezwzględny i w uzasadnionych przypadkach można od niego odstąpić, np. kiedy powracamy zza granicy i przyprowadzamy auto którym jeździliśmy tam od pewnego czasu, piszemy odpowiedni wniosek i dostajemy akceptację. Tak było, jest i będzie. Mimo to nie polecam jazdy angielskim samochodem w polskich warunkach drogowych (wąskie kręte drogi pełne ciągników i wlekących się ciężarówek)
Work is the curse of the drinking class

Do góry stronyOffline

Strona WWW

pipino

Post #4

2007-12-26 12:57 (11 miesięcy temu)

pipino

Mężczyzna

Z nami od: 26-12-2007

Znalazłem ciekawą wiadomość dla tych co zamierzają sprowadzić i zarejestrować auto w Polsce. Trzeba uważać na dokumenty i mieć ich ze sobą jak najwięcej, bo nie wiadomo czego wydział komunikacji będzie od nas chciał.

http://www.roadlook.pl/aktualnosci/trudniejsza-rejestracja-aut-sprowadzonych-z-zagranicy.html

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony