Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Nottingham » Nowe przepisy rejestracji aut z UE

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Nottingham" opiekują się: marcheweczka, UKDarek

Strona główna » Nottingham » Nowe przepisy rejestracji aut z UE

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 3
lukasztelford

Post #1

2007-12-06 11:22 (rok temu)

lukasztelford

Mężczyzna

Z nami od: 22-11-2007

Juz od dawna mozna rejestrowac samochody z UK w polsce.Kolega z ktorym pracuje w zeszlym roku zarejestrował Vauxhala(opel)w Szczecinie.Jest to w pelni oryginalny angielski samochod bez zadnych zmian,kierownica,swiatla.jak dokladnie to zrobil nie wiem ale wiem i jestem pewny ze nie jest to trudne.
lukasztelford

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Richmond

Post #2

2007-12-06 11:34 (rok temu)

Richmond

Kobieta

Moderator

Z nami od: 06-02-2007

To dopiero bedzie jazda po Polsce, zwlaszcza na jedno pasmowych drogach.
Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.

Do góry stronyOffline

eurotarget

Post #3

2007-12-06 11:49 (rok temu)

eurotarget

Z nami od: 11-09-2007

Ja pytalem w Grodzisku Mazowieckim. Ktos wie, jakie dokladnie zmiany wchodza w zycie 25/12 w zakresie rejestracji pojazdow? No i co przygotowac do takiej rejestacji autka w kraju? Z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich.
Practise makes perfect

Do góry stronyOffline

Numer MSN MessengerNumer gadu-gadu

pawelglo

Post #4

2007-12-06 19:31 (rok temu)

pawelglo

Mężczyzna

Z nami od: 04-08-2006

Cytat:

2007-12-06 11:34, Richmond napisał(a):
To dopiero bedzie jazda po Polsce, zwlaszcza na jedno pasmowych drogach.

A Jaka Jest Jazda Po UK. Na Jedno Pasmowych Drogach Autem z Kierownica z Lewej Strony...?:-o
Pawel...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ironiqus

Post #5

2007-12-06 19:42 (rok temu)

ironiqus

Mężczyzna

Z nami od: 30-10-2007

Cytat:

2007-12-06 19:31, pawelglo napisał(a):

A Jaka Jest Jazda Po UK. Na Jedno Pasmowych Drogach Autem z Kierownica z Lewej Strony...?:-o

Mniej stresujaca? Tutaj kierowcy sa bardziej wyrozumiali :)Zreszta na jednopasmowej drodze, to i tak wyprzedzisz jak przeciwny pas bedzie pusty. A jak zarysujesz komus samochod, to nikt Ci nie skoczy do gardla, ze mu dorobek zycia popsules :)

Pzdr.
Anwjnżavrwfmr j żlpvh gb: qboel uhzbe v pmlfgr znwgxv - erfmgn gb pu. ;)

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Richmond

Post #6

2007-12-06 19:58 (rok temu)

Richmond

Kobieta

Moderator

Z nami od: 06-02-2007

Jazda po UK na drodze jednopasmowej jest taka, ze wszyscy jada sznurkiem, zwykle z maksymalna dopuszczalna predkoscia i rzadko kiedy ktos wyprzedza, a na pewno nie na sile. Nie wspominajac o tym, ze rzadko kiedy spotyka sie ciezarowki na takich drogach w ciagu dnia.

Chodzilo mi jednak o to, ze jesli dodac do brawury polskich kierowcow kierownice po niewlasciwej stronie, to stwarza to jeszcze wieksze zagrozenie dla innych uzytkownikow drog.
Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.

Do góry stronyOffline

ex-rak

Post #7

2007-12-06 20:02 (rok temu)

ex-rak

Mężczyzna

Z nami od: 25-03-2007

Najszybszym sposobem zamiany kierownicy z prawostronnej na lewostronna jest dachowanie.

[ Ostatnio edytowany przez: ex-rak 06-12-2007 20:02 ]

Do góry stronyOffline

Beetle-2007

Post #8

2007-12-06 20:54 (rok temu)

Beetle-2007

Z nami od: 25-08-2007

Witam na forum.Ciekawy temat zostal poruszony.Zapytam i ja w swoim miescie ,co urzedasy na to.Ciekawy sam jestem.Bodaj rok temu piewszy raz w londynie zobaczylem samochod z kier.po prawej stronie na polskich blachach.pomyslalem sobie co to za kombinacja.Ale okazuje sie ,ze w polsce jest to jednak mozliwe!Pozd.wszystkich.:-D
Witia.

Do góry stronyOffline

mag2k3

Post #9

2007-12-07 01:49 (rok temu)

mag2k3

Z nami od: 29-10-2007

Hehe no nie wiem co was dziwi w tym że w polsce można zarejestrować samochód z kierownicą po nienormalnej stronie.
Mnie bardziej dziwi to że można rejestrować wraki po naprawdę ciężkich dzwonach przyciągniętych z innych krajów gdzie nadają się jedynie na złom, ale co tam polska przyjmie wszystko tu się wyklepie tam zamaluje ramę się pospawa i przez pół roku może nikt nie zabije się w tym samochodzie.
Skoro takie coś można rejestrować co dopiero z kierownicą po złej stronie, wystarczy mieć przegląd a chyba wszyscy wiemy jak jest w polsce z przeglądami.
Nie wiem jak jest z legalnością czegoś takiego ale widziałem kilka aut na polskich blachach i z kierownicą w nienaturalnym miejscu.
Ale wiem też że wielu ludzi próbowało zarejestrować a nie mogło więc może jak zwykle to kwestia znajomości?
Tak czy inaczej nie chciał bym przez dłuższy czas jeździć z kierownicą po odwrotnej stronie czy to w polsce czy w angli ale w polsce to szczególnie.

Do góry stronyOffline

lukasztelford

Post #10

2007-12-07 11:20 (rok temu)

lukasztelford

Mężczyzna

Z nami od: 22-11-2007

Jak wczesniej napisalem rejestracja aut z UK jest mozliwa to teraz mam niezly metlik w glowie.Po wczorajszej rozmowie z kolega ktory dokonal rejestracji auta z uk dowiedzialem sie ze w tej chwili jest mozliwa rejestracja tylko auta zabytkowego,poniewaz jest zbyt wiele takich aut na polskich drogach.On dokonal tego poniewaz po pierwsze to auto bylo zarejestrowane na niego tutaj w UK,po drugie jak pislem wyzej to byly poczatki takich aut w polsce,no i obowiazkowy byl wtedy list do ministerstwa nie wiem jak teraz.Nie jestem pewny jak jest teraz w innych miastach Polski,mozecie probowac.Kazdemu zycze powodzenia.
lukasztelford

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony