Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:
Przeglądaj forum |
Działem "Nottingham" opiekują się: marcheweczka, UKDarek |
|
Strona główna » Nottingham » Nowe przepisy rejestracji aut z UE |
| Autor | (Odpowiedzi: 23) |
|---|---|
| eurotarget | Post #1 2007-12-05 16:52 (rok temu) |
Z nami od: 11-09-2007 Skąd: Nottingham |
Witam wszystkich, podobno z dniem 25 grudnia mozna zarejestrowac w kraju autko z UK. Czy to prawda? Czy ktos z Was moze potwierdzic ta informacje?
Practise makes perfect
|
| Richmond | Post #2 2007-12-05 17:20 (rok temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Richmond |
Jedyne co znalazlam to to:
http://www.rp.pl/artykul/4,67485.html W zadnym artykule nie wspominaja nic o autach z UK lub z kierownica po prawej stronie. Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.
|
| Nenna1 | Post #3 2007-12-05 17:24 (rok temu) |
Z nami od: 22-05-2007 Skąd: London |
A ja znalazlam tylko to ...a ze UK to tez Unia Europejska to ...
www.roadlook.pl/aktualnosci/ue-zmiany-w-przepisach-rejestracyjnych-pojazdu.html ...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas..
Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "
|
| frelcia | Post #4 2007-12-05 22:36 (rok temu) |
Z nami od: 01-05-2007 Skąd: Skelmersdale - Lathom |
Mój maz pracowal kiedys na Stacji Diagnostycznej w PL, wiec zadzwonil dzisiaj zapytac sie znajomych diagnostów z tej stacji, co z samochodami z UK. Wstepnie powiedzieli Mu, ze procedura rejestracji auta z UK jest nadal taka sama (czyli zmiana kierownicy, swiatel itp.) tylko dochodzi sprawa dowodów rejestracyjnych.
Wiec poprosil o jakis przepis potwierdzajacy to co Oni mówia, i maja mu wyslac na email. Tak wiec jak dostanie go, to przedstawie to na forum. Pozdrawiam Kiedy skrzyżują się ze sobą chmury - będzie padał deszcz, kiedy skrzyżują się ze sobą słowa - będzie bójka.
|
| eurotarget | Post #5 2007-12-06 10:11 (rok temu) |
Czesc Wam, dzieki za info. A ja zadzwonilem dzisiaj do Wydzialu Komunikacji w swoim miescie i powiedzieli mi, ze owszem zarejestruja auto angielskie jak przejdzie przeglad techniczny i powinienem umowiac sie wczesniej na termin bo takiej jest zainteresowanie. Co o tym myslicie? Czy ktos moglby to zweryfikowac w swoim miescie?
Practise makes perfect
|
| Richmond | Post #6 2007-12-06 10:20 (rok temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Richmond |
A, zeby przejsc przeglad techniczny musi miec kierownice z lewej strony ;)
Poczytaj sobie to forum, jest calkiem ciekawe, bo wypowiadaja sie tam diagnosci. http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?p=27276 Na dodatek czytalam, ze w niektorych urzedach nie chca rejestrowac aut nawet po przelozeniu kierownicy na lewa strone, bo uwazaja to za ingerencje w konstrukcje samochodu zagrazajaca bezpieczenstwu. Zapytaj sie jeszcze raz w urzedzie komunikacji czy zarejestruja Ci auto z kierownica po prawej stronie, wtedy bedziesz mial odpowiedz. Chyba, ze chcesz kupic w UK auto z kierownica po lewej, to wtedy nie powinienes miec problemow. Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.
|
| Nenna1 | Post #7 2007-12-06 10:22 (rok temu) |
Witam ponownie ..
Mam krewna w Wydziale Komunikacji...zadzwonie i zapytam... pewnie tam juz beda wiedzieli. ...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas..
|
| Krystek | Post #8 2007-12-06 10:43 (rok temu) |
Z nami od: 10-11-2005 Skąd: londyn |
W każdym mieście jest inaczej... u mnie na mazurach nie było problemów zarejestrować auto po przekładce.Wszystko zależy od urzędników jak ten przepis zrozumieją...
|
| eurotarget | Post #9 2007-12-06 10:52 (rok temu) |
Sluchajcie ale ja dokladnie zapytalem, ze mam auto z kierownica z prawej strony, auto ma swiezy MOT i czy zarejestruja mi auto. Wiec mila Pani potwierdzila, ze rejestruja i radzi mi zabukowac termin w stacji diagnostycznej. Mozecie to sprawdzic w swoich miastach?
Practise makes perfect
|
| Nenna1 | Post #10 2007-12-06 11:22 (rok temu) |
Ja tez pytalam...i odpowiedz jest taka sama...zarejestruja.
Tylko wiecie jak to w Polsce...panstwo w panstwie...co wojewodztwo to moze byc inaczej...ja pytalam w Katowicach... Pozdrawiam Nenna ...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas..
|