Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Nottingham » Nieuczciwy landlord jak zaradzić

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Nottingham" opiekują się: marcheweczka, UKDarek

Strona główna » Nottingham » Nieuczciwy landlord jak zaradzić

Nowy tematNowy post

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Autor (Odpowiedzi: 25)
mag2k3

Post #1

2007-12-01 01:22 (rok temu)

mag2k3

Z nami od: 29-10-2007

Może trochę za mocne słowa ale mimo wszystko zaczyna mnie sytuacja denerwować.
Mam 2 pytania jeśli piekarnik w domu się zepsuł on tego nie naprawił ani wymienił od miesiąca tylko co dzień obiecuje że jutro to załatwi to powiedzcie mi co mogę z tym zrobić?
Z tego co wiem on ma obowiązek dbać o to aby wyposażenie było sprawne chyba że się mylę wtedy proszę poprawcie mnie.
Druga sprawa to że chyba chce nas oszukać na kasie ale na to się na pewno nie dam zrobić chciałbym tylko wiedzieć czy jest jakieś miejsce gdzie mogę zgłosić to że nas po prostu olewa.
Nie tylko z piekarnikiem nawet worków na śmieci czy gąbek nie kupił ostatnio a kasę za to bierze.
Bardzo proszę o pomoc.
Za wszelkie jak że pomocne i bardzo wiele wnoszące w dyskusję odpowiedzi w stylu "przeprowadź się" bardzo dziękuję.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

smieszny_mis

Post #2

2007-12-01 02:34 (rok temu)

smieszny_mis

Mężczyzna

Z nami od: 17-09-2005

Piekarnik - nie wiem, ale worki na śmieci i gąbki ma wam landlord kupowac? Czy troszkę nie przesadzacie, no chyba że to jakiś hotel.

Do góry stronyOnline

mag2k3

Post #3

2007-12-01 03:20 (rok temu)

mag2k3

Ja nie chcę żeby on mi cokolwiek kupował myślisz że do sklepu nie potrafię iść i worków kupić?
Tylko że on sobie wykombinował że to dobry interes chyba bo bierze od każdego z lokatorów a jest nas 7 po 5 funtów miesięcznie właśnie za zakup takich pierdół więc skoro każe sobie za to płacić to chyba powinien to robić czy ty uważasz inaczej?
Ale nie o tym mowa pytam co zrobić z tym piekarnikiem bo święta się zbliżają a on nam zaproponował że da nam jakąś frytkownicę.

Do góry stronyOffline

ironiqus

Post #4

2007-12-01 05:08 (rok temu)

ironiqus

Mężczyzna

Z nami od: 30-10-2007

Cytat:

2007-12-01 03:20, mag2k3 napisał(a):
Ja nie chcę żeby on mi cokolwiek kupował myślisz że do sklepu nie potrafię iść i worków kupić?
Tylko że on sobie wykombinował że to dobry interes chyba bo bierze od każdego z lokatorów a jest nas 7 po 5 funtów miesięcznie właśnie za zakup takich pierdół więc skoro każe sobie za to płacić to chyba powinien to robić czy ty uważasz inaczej?

Wg. mnie dobrze myslisz - 35 na miesiac spokojnie wystarczy na wszystkie srodki czystosci, i nie mowie tutaj o najtanszych rzeczach z poundlanda, tylko w miare firmowe.

Cytat:

Ale nie o tym mowa pytam co zrobić z tym piekarnikiem bo święta się zbliżają a on nam zaproponował że da nam jakąś frytkownicę.

O ile jest normalnym landlordem, wystarczy telefon z informacja, ze jak do jutra nie bedzie, to sorry, kupujemi sami a rozliczamy sie przy zaplacie za wynajem - ja w ten sposob kupilem lodowke w czasie pobytu landlorda na wakacjach, zadzwonilem i powiedzial tylko zebym jakiegos kosmosu nie kupil. Nie bylo zadnych problemow.

Pzdr.
Anwjnżavrwfmr j żlpvh gb: qboel uhzbe v pmlfgr znwgxv - erfmgn gb pu. ;)

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

LivLilo

Post #5

2007-12-01 09:34 (rok temu)

LivLilo

Kobieta

Z nami od: 11-09-2007

Zrobilismy dokladnie tak jak Vitek, nasz landlord zwlekal z kupnem pralki.Po tygodniu czekania zadzwonilismy i poinformowalismy Go, ze wlasnie kupiismy Mu pralke i rozliczymy sie za to na poczatku miesiaca.
Na Waszym miejscu zrezygnowalabym z "uprzejmosci" landlorda i sama kupowala srodki czystosci.

Do góry stronyOffline

mag2k3

Post #6

2007-12-01 11:07 (rok temu)

mag2k3

Cytat:

2007-12-01 09:34, LivLilo napisał(a):
Na Waszym miejscu zrezygnowalabym z "uprzejmosci" landlorda i sama kupowala srodki czystosci.

Tak bardzo bym chciał zrezygnować z tej "uprzejmości"
Ale się nie da niestety, jak powiedziałem że założę sobie własny net bo ten co on ma jest do kitu to powiedział że za jego tak czy inaczej będę płacił.
Z kupnem samemu pomysł może i dobry ale wątpię że on na to pójdzie to nie to że on nie ma czasu na zakup on po prostu nie chce go wymienić.
Wmawia nam żebyśmy jakieś zestawy kupowali do mikrofali, i dużo innych głupich pomysłów a on mi nie będzie mówił co ja mam jeść.
Dawno bym się wyprowadził ale to dobra okolica i mam bardzo blisko do pracy na pieszo można chodzić.
Nie ma jakiegoś biura które się zajmuje czymś takim?
Każdy może zostać lanlordem czy trzeba mieć jakąś koncesję?
Myślałem żeby po prostu tam to zgłosić.

Do góry stronyOffline

ex-rak

Post #7

2007-12-01 11:20 (rok temu)

ex-rak

Mężczyzna

Z nami od: 25-03-2007

Chyba nie trzeba miec koncesji, ale trzeba przestrzegac kilka standardow bezpieczenstwa (alarm przeciwpozarowy, sprawdzanie instalacji gazowej) i warunkow podpisanej umowy.

Mysle, ze sprawa, ktora opisalas jest tak drobna, ze nikt ci oficjalnie w tym nie pomoze. Landlord nie ma takiego obowiazku, w umowie pewnie tez nic nie ma. Mozna isc po porade do prawnika, ale sprawa wyglada na z gory przegrana.

Pozostaje byc skazanym na laske, nielaske landlorda, naprawic to samemu (moze koszty odliczyc sobie od czynszu, jesli nie chcesz sie wyprowacac), najac kilku osilkow polskiej masci, ktorzy z landlordem przeprowadza rozmowe ostrzegawcza, albo znalezc sobie lepsze gniazdko.

[ Ostatnio edytowany przez: ex-rak 01-12-2007 17:54 ]

Do góry stronyOffline

ironiqus

Post #8

2007-12-01 12:28 (rok temu)

ironiqus

Mężczyzna

Z nami od: 30-10-2007

Cytat:

2007-12-01 11:20, ex-rak napisał(a):
Chyba nie trzeba miec koncesji, ale trzeba przestrzegac kilka standardow bezpieczenstwa (alarm przeciwpozarowy, sprawdzanie instalacji gazowej) i warunkow podpisanej umowy.

Trzeba miec koncesje. Jakies 2 lata temu zmienily sie przepisy o max ilosci ludzi zamieszkujacej lokal, i chyba do lipca zeszlego roku, firmy wynajmujace mialy czas na dostosowanie lokali do nowych standardow. Gdzies tak pod koniec zeszlego roku zaczely sie kontrole councilu, czy lokale spelniaja warunki odnosnie nowych przepisow. To tak z grubsza, dokladnie nie pamietam, mieszkalem jednak kiedys w takim domu, i caly ten cyrk z kontrola pamietam. Jak ktos jest zainteresowany, to moge poszukac dokladnie o co wtym wszystkim sie rozchodzi.

Pzdr.
Anwjnżavrwfmr j żlpvh gb: qboel uhzbe v pmlfgr znwgxv - erfmgn gb pu. ;)

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

mag2k3

Post #9

2007-12-01 13:58 (rok temu)

mag2k3

Ja to bym chciał się wyprowadzić ale nie wiem czy będzie nas stać na utrzymanie samemu mieszkania jestem od niedawna w angli i jak na razie zbyt wielkich oszczędności to nie mam.
Do tego jeszcze wpłata kaucji gdzie w większości po 500funtów się płaci, a do innego domu z obcymi ludźmi nie bardzo chcę iść tu ogólnie jest ok poza tym olewaniem przez lanlorda ludzie są ok.
Może uda się z nim pogadać patrzałem na zwykłe piekarniki to w argosie nie są przecież takie drogie koło 130 funtów o ile pójdzie na to że my kupimy nawet go sam zamontuje tylko żeby odliczył nam to od czynszu to tak zrobimy.
Co do tych osiłków to rozumiem że to żart choć chwilami pomysł wydaje się naprawdę dobry:P
Dzięki za pomoc ogólnie ale jeśli w razie co ktoś miał by jeszcze jakiś pomysł jak temu zaradzić niech się wypowie.

I tak nieco zbaczając z tematu (mam nadzieje że władze forum wybaczą mały offtopic) żeby nowego nie zakładać to jeśli bym się zdecydował wyprowadzić to ile gdzieś wychodzą opłaty za takie mieszkanko?
Nie mam zbytnio gdzie się tego dowiedzieć może wy coś powiecie.
Chodziło by o mieszkanie z 2 sypialniami, jest masa ofert z gdzie za wynajem płaci się np 450 miesięcznie ale ile mogą mniej więcej wyjść miesięczne opłaty za prąd, gaz wodę i co tam się jeszcze płaci bo nawet dobrze nie wiem.
Mieszkanie lub dom choć to chyba droższe w utrzymaniu było by gdzieś w okolicach Carllton, Mapperley mogło by być nieco dalej nawet o ile warto by było się tam przenieść.
Jeszcze raz przepraszam że nie na temat ale mam nadzieję że ktoś doradzi i w tej sprawie.

Do góry stronyOffline

ex-rak

Post #10

2007-12-01 17:44 (rok temu)

ex-rak

Mężczyzna

Z nami od: 25-03-2007

Do Ironiqusa: mialem na mysli nie agencje, ale osoby prywatnie wynajmujace sobie mieszkanie/dom. Ale rzeczywiscie, moze i na takie wynajmowanie tez trzeba miec koncesje.

Do mag2k3a: zgadza sie, z osilkami to nie bylo na powaznie.

[ Ostatnio edytowany przez: ex-rak 01-12-2007 17:45 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony