MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Podatek w anglii i polsce

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2008-01-14 12:07 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2008-01-17 19:30 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

MilkaTab

Post #3 Ocena: 0

2008-03-16 16:02:50 (17 lat temu)

MilkaTab

Z nami od: 16-03-2008

witam:)
potrzebuje pomocy, bo tak naprawde nie wiem co mam robic, zalamka...
oto moja historia:zaraz po maturze wyjechalam do anglii, pracuje tu od lipca 2007, a na poczatek maja 2008 planuje powrot na stale do polski i chce rozpoczac studia i teraz nie wiem co mam robic...
chodzi o ten podatek, wiem ze od 5kwietnia moge zlozyc rozliczenie w revenue, i tak zrobie, ale nie chce chce rozliczac sie w polsce bo to wydaje mi sie bez sensu, dlaczego mam tam oddawac jakies pieniadze???
to nie fair, zwlaszcza ze nigdy nie pracowalam w polsce, problem w tym ze chce uniknac jakis kar, ktore z tego co wiem to wiaza sie z tym, gdy nie rozliczam sie w Naszym kochanym kraju, dlatego pomocyyy...
czekam na jakies rady i pozdrawiam:)

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2008-03-16 17:09:20 (17 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Przeczytaj ten watek od poczatku, tam masz odpowiedz na swoje pytanie. Post xFisha i Frelci.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

stokesay

Post #5 Ocena: 0

2008-03-16 17:12:23 (17 lat temu)

stokesay

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

@ MilkaTab

Nie masz sie czego bac! Najczesciej jesli jestes w pierwszej polskiej grupie podatkowej (do ok 42 000 PLN), to angielskie dochody sluza do wyliczenia stopy procentowej podatku dochodowego ktora jest nizsza niz 19% polskiego progu podatkowego i dochody z Anglii nie wplyna na zwiekszenie podatku w Polsce.

Moja rada wiec jest taka! Jesli nie masz zamiaru podjac pracy w Polsce do konca 2008 roku nie musisz wykazywac polskiemu fiskusowi dochodow angielskich. Jesli podejmiesz zatrudnienie,to bedziesz musiala wykazac zarobki z Anglii, ale angielskie dochody nie podwyzsza Ci podatku w Polsce a nawet jest czesto zwrot z powodu wyliczenia stopy procentowej;-)
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

wonka21

Post #6 Ocena: 0

2008-03-16 17:12:30 (17 lat temu)

wonka21

Z nami od: 14-05-2007

Witam, nie musisz rozliczyc sie w Polsce z dochodu uzyskanego w Anglii. Jesli nie pracowaleś w Polsce w 2007r i nie uzyskales innego dochodu - nie musisz. Ja w tym roku rozliczalam sie z dochodu uzyskanego w Anglii, ponieważ uzyskalam dochod w Polsce wiec....W przeciwnym wypadku nie musialabym -poinformowal mnie o tym pracownik US. Najlepsze wyjscie to isc do US w miejscu zamieszkania i zapytac. :-D

Do góry stronyOffline

jakajaaana

Post #7 Ocena: 0

2008-03-17 16:02:01 (17 lat temu)

jakajaaana

Z nami od: 17-03-2008

Witam! Mam pytanie odnosnie rozliczania sie z podatku z karta CIS. Moj chlopak ma taka karte prawei 2 lata.musial ja wyrobic poniewaz szef na budowie tego wymagal.jednak jeszcze znaim ja dostal zmienil prace na prace w agencji i ta karta na nic sie nie przydala.mimo to z koncem roku dostal wezwanie do rozliczenia sie z podatku oraz oplaty insurance.wyplenil tylko aplikacje o rozliczeniu i dodal tam notke ze nigdy z tej karty nie korzystal,ze nie ma wlasnej dzilalnosci ani zadnych wplywow zwiazaych z CIS. myslelismy ze to juz koniec.jednak w tym roku znowu przyszlo wewanie do rozliczenia i znowu do oplaty insurance i nawet kara 100funtow. Poradzcie prosze jak pozbyc sie tego problemu??jak nie placic za cos z czego sie niegdy nie korzystalo???to niedorzeczne!!wielkie dzieki za odp:)

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,