MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

jutispruti

Post #1 Ocena: 0

2007-07-30 21:36 (18 lat temu)

jutispruti

Z nami od: 30-07-2007

Hej!
Mieszkam w Anglii od czerwca 2005. Wyjechalam od razu po studiach, takze w Polsce nie mialam zadnych dochodow. Jestem tam tylko zameldowana. Pracuje i place podatki w Anglii, ostatnio dostalam status rezydenta. Nie wracam juz do Polski. No i oczywiscie nie rozliczalam sie w Polsce. Ostatnio kiedy bylam na wakacjach postanowilam wymienic moj stary dowod osobisty. Odbierala mi go mama i dostala do wypelnienia nip-3, zgloszenie aktualizacyjne. Mam tam podac moj obecny adres i numery podatkowe otrzymane w Anglii. I teraz moje pytanie...Czy w mojej sytuacji powinnam rozliczac sie w Polsce? i czy powinnam wysylac do Urzedu Skarbowego ten dokument z moimi "angielskimi" danymi?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2007-07-30 22:27 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Skoro nie mieszkasz w PL i nie wracasz to na jakiej podstawie chcialabys placic podatek? Nie ma co panikowac. Nie musisz nic placic. Twoja mama moze wypelnic NIP-3 z angielskim adresem i bedziesz miala spokoj. Nie musi podawac angielskiego numeru podatkowego, wystarczy sam adres.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

jutispruti

Post #3 Ocena: 0

2007-07-31 21:01 (18 lat temu)

jutispruti

Z nami od: 30-07-2007

Dzieki. Tak zrobie...

J

Do góry stronyOffline