odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
andrzej_worznia |
Post #1 Ocena: 0 2007-05-08 13:27 (18 lat temu) |
Z nami od: 07-05-2007 |
Witam,
czy mozna otworzyc konto bankowe w jakims innym kraju poza UK i PL? Mieszkam obecnie w UK ale mam dosc sluchania ze ktos chce dobrac sie do moich pieniedzy, przegladac moje rachunki, rozliczac jakies podatki mimo ze tam nie mieszkam itd.
Uwazam ze zbyt ciezko pracuje bym mial sie dzielic. Takie konto dawaloby minimum jakiegos komfortu i prywatnosci.
Co o tym sadzicie?
|

|

|
|
|
belgor |
Post #2 Ocena: 0 2007-06-01 14:56 (18 lat temu) |
Z nami od: 22-05-2007 |
Witaj.Myślałem o tym ale nie bardzo wiem jak się do tego zabrać.Najbliższy kraj jaki przychodzi mi do głowy to Norwegia która do UE nie należy.Trzeba by się tylko dowiedzieć czy można otwożyć rachunek bankowy nie mając związków gospodarczych z Norwegią.Co o tym sądzisz?
|

|
 |
|
navy |
Post #3 Ocena: 0 2007-06-10 20:32 (18 lat temu) |
Z nami od: 25-05-2006 Skąd: Grantham |
polecam francuskie societe generale- choc nie wiem czy to rozwiaze wasze problemy.
co do bankow- skoro tyle bogatych osob trzyma kase w szwajcarskich kontach to znaczy ze sie da.
Ja konto we fr otworzylam jak juz tam bylam ale jak wyjezdzalam powiedzieli ze oni bardzo chetnie pociagna konto do kiedy bede chciala wiec ani tam nie mieszkalam ani nie mialam zadnych powiazan a konto bylo jeszcze z rok po tym jak wyjechalam
|

|

|
|
andrzej_worznia |
Post #4 Ocena: 0 2007-07-15 20:21 (18 lat temu) |
Z nami od: 07-05-2007 |
Navy, a czy moze wiesz jak we Francji nazywa sie ich odpowiednik polskiego ZUSu? Mialem pewna przygode z "praca" we Francji, prawie dwa lata i teraz bede chcial to dopisac do lat przyszlej emerytury.
|

|

|
|