MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kwota P45 inna niż na koncie

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ChopinDays

Post #1 Ocena: 0

2022-04-14 11:10:35 (3 lata temu)

ChopinDays

Mężczyzna

Z nami od: 24-10-2021

Hej, mam pytanie,

Czy jest możliwe, żeby kwota widoczna na P45 była inna niż rzeczywiste pieniądze, jakie przychodziły na moje konto bankowe? Przy czym gdzie na P45 jest napisane, że 0 tax pobrano?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gwontownik

Post #2 Ocena: 0

2022-04-14 12:42:18 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Angole to oszusty, tylko nikt się do tego nie przyznaje. Nie raz się spotkałem z taką praktyką, że swierzy pracownik bez p45, a więc z całą kwota wolną od podatku dostaje kwotę netto tak, jakby ten podatek płacił, a kasa zostaję u pracodawcy. Często spotykanym też jest, że jak zmieniasz pracę i zobaczą, że masz zwrot podatku to postępują jak wyżej plus dodatkowo wycofują nadpłacony tax. I nic nie zrobisz, tylko employment tribunal pozostaje. Nikt z tobą nawet nie będzie chciał rozmawiać o załatwieniu sprawy inaczej.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #3 Ocena: 0

2022-04-14 20:00:04 (3 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Cytat:

2022-04-14 11:10:35, ChopinDays napisał(a):
Hej, mam pytanie,

Czy jest możliwe, żeby kwota widoczna na P45 była inna niż rzeczywiste pieniądze, jakie przychodziły na moje konto bankowe? Przy czym gdzie na P45 jest napisane, że 0 tax pobrano?

Jest raczej malo prawdopodobne zeby kwota na P45 miala byc identyczna jak na koncie. Na P45 w czesci 7 lub 8 poszukaj kwoty "total pay" - to byla Twoja laczna kwota przychodu (brutto, przed odliczeniami na ubezpieczenie spoleczne lub na podatek)
Z kolei total tax to laczna kwota pobranego podatku. Ile zaplaciles podatku?

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,