Hej, mam pytanie,
Czy jest możliwe, żeby kwota widoczna na P45 była inna niż rzeczywiste pieniądze, jakie przychodziły na moje konto bankowe? Przy czym gdzie na P45 jest napisane, że 0 tax pobrano?
|
|
---|---|
ChopinDays | Post #1 Ocena: 0 2022-04-14 11:10:35 (3 lata temu) |
Z nami od: 24-10-2021 Skąd: Londyn |
Hej, mam pytanie,
Czy jest możliwe, żeby kwota widoczna na P45 była inna niż rzeczywiste pieniądze, jakie przychodziły na moje konto bankowe? Przy czym gdzie na P45 jest napisane, że 0 tax pobrano? |
Gwontownik | Post #2 Ocena: 0 2022-04-14 12:42:18 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Angole to oszusty, tylko nikt się do tego nie przyznaje. Nie raz się spotkałem z taką praktyką, że swierzy pracownik bez p45, a więc z całą kwota wolną od podatku dostaje kwotę netto tak, jakby ten podatek płacił, a kasa zostaję u pracodawcy. Często spotykanym też jest, że jak zmieniasz pracę i zobaczą, że masz zwrot podatku to postępują jak wyżej plus dodatkowo wycofują nadpłacony tax. I nic nie zrobisz, tylko employment tribunal pozostaje. Nikt z tobą nawet nie będzie chciał rozmawiać o załatwieniu sprawy inaczej.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
PannaZMokraGlow | Post #3 Ocena: 0 2022-04-14 20:00:04 (3 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2022-04-14 11:10:35, ChopinDays napisał(a): Hej, mam pytanie, Czy jest możliwe, żeby kwota widoczna na P45 była inna niż rzeczywiste pieniądze, jakie przychodziły na moje konto bankowe? Przy czym gdzie na P45 jest napisane, że 0 tax pobrano? Jest raczej malo prawdopodobne zeby kwota na P45 miala byc identyczna jak na koncie. Na P45 w czesci 7 lub 8 poszukaj kwoty "total pay" - to byla Twoja laczna kwota przychodu (brutto, przed odliczeniami na ubezpieczenie spoleczne lub na podatek) Z kolei total tax to laczna kwota pobranego podatku. Ile zaplaciles podatku? |
|