MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

„o zaniechanie poboru podatku dochodowego od osób fizycznych od ni

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

robs

Post #1 Ocena: 0

2007-02-26 13:35 (18 lat temu)

robs

Z nami od: 26-02-2007

Odnosnie artykulu w Goncu Polskim z 09.02. 2007 "Jeszcze nie wszystko stracone" opisujacym projekt ustawy „o zaniechanie poboru podatku dochodowego od osób fizycznych od niektórych dochodów osiąganych przez osoby fizyczne”.
Moje pytanie brzmi: dlaczego ta sprawa niezostala naglosniona wczesniej i dlaczego w dalszym ciagu ten temat niejest tematem jeden na ustach naszych rodakow.
Projekt ten wymaga poparcia dlatego tez pytam sie gdzie sie moge podpisac aby go poprzec jak i apeluje do pozostalych zainteresowanych czyli jakiegos miliona osob aby zrobili tosamo.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

heart

Post #2 Ocena: 0

2007-02-26 19:50 (18 lat temu)

heart

Z nami od: 03-01-2007

ja też czytałam ten artykuł i z niecierpliwością czekam na wynik głosowania w tej sprawie.przy okazji tego artykułu była niestety informacja, że nie jest to temat nagłaśniany w naszym kraju.dlaczego? bo ludzie nadal będą żyć w niewiedzy i kto będzie uczciwy, to sie rozliczy z us i wpłaci pieniążki uzyskane za swoją ciężką pracę.a dwa, to moim zdaniem wynika z obaw polityków przed rodakami pozostającymi w kraju, którzy zazdroszczą nam tego, że tu jesteśmy i żyją w przekonaniu, że tutaj ludzie zarabiają kokosy i niech płacą skoro wyjechali.

Do góry stronyOffline

heart

Post #3 Ocena: 0

2007-02-26 20:06 (18 lat temu)

heart

niedawno w internecie ukazał się artykuł, że unia zezwala na odliczanie składek NIN, a nasze ustawodawstwo niestety nie. wkrótce będzie to zaskarżone, tak jak stało się to w danii.jesteśmy w unii już od 2004 roku, a nasz kraj "nadal sobie" i nic nie robi aby pomóc tym, którzy wyjechali.nam nic nie dają, ale nasze pieniadze chcą nam zabierać.ja niedługo jadę do Polski na urlop i mam zamiar udac się do doradcy podatkowego aby dowiedzieć się o rozliczeniu za 2006.bardzo jestem ciekawa, jakie otrzymam informacje na ten temat.mam nadzieję, że zdążą uchwalić tą ustawę przed końcem okresu rozliczeniowego. a jeśli tak się nie stanie, to mam zamiar wystapić do ministra o interpretację podatkowa, bo z jakiej racji mam się rozliczać jeśli w Polsce nie mam małżonka, mieszkania, konta bankowego,a jedynie meldunek.życzę cierpliwości Tobie i sobie samej pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2007-02-26 20:17 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Heart,
to dlaczego chcesz sie rozliczac, skoro przenioslas swoje centrum interesow zyciowych poza PL? Meldunek nie ma nic wspolnego z miejscem zamieszkania i nie jest decydujacy w ustaleniu centrum interesow zyciowych.
Zamierzasz wracac w najblizszym czasie do Polski na stale?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

heart

Post #5 Ocena: 0

2007-02-27 21:43 (18 lat temu)

heart

Nie zamierzam w najbliższym czasie wracać do Polski na stałe.Zostaję tutaj tak długo jak to będzie możliwe, a może nawet do końca życia.Ja też uważam, że nie powinnam sie rozliczać.W tym tygodniu jade do Polski na urlop, również po to aby sie wymeldować.Z treści Twojego komentarza wnioskuję, ze jesteś osobą obeznaną w temacie i masz dużą wiedzę.Dziekuję za odpowiedź, za konkretne informacje.Nieczesto sie zdarza, że ktoś jest tak miły i dobrze radzi innym.pozdrawiam Cię serdecznie 'richmond"

[ Wiadomość edytowana przez : heart on 27-02-2007 21:51 ]

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,