MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bandycki podatek od emerytur UK pobieranych w Polsce.

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2019-01-06 22:08:41 (6 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Wyjaśnianie rezydencji podatkowej przez banki, to nic nowego. Związane jest to z różnymi przepisami miedzynarodowymi, wymiana danych o podatnikach, itp. Byly inne tematy o tym, dotyczace UK jak i PL.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

polock

Post #2 Ocena: 0

2019-01-07 13:55:11 (6 lat temu)

polock

Mężczyzna

Z nami od: 21-04-2008

Cytat:

2019-01-06 19:37:43, Richmond napisał(a):
Polock, najwyrazniej nigdy nie słyszałes o super balance transfer albo money transfer z karty kredytowej.

Kochankow lepiej wybierać takich, ktorzy nie potrzebuja promocji 0% na noc w hotelu ;-)

Chryste panie pokaż mi darmowy balance transfer pierwszej z brzegu kredytówki barclaycard albo hsbc , oplata za taki transfer jest przeogromna! musisz wnieść jednorazową opłatę za takową czynność. Może 10 lat temu były darmowe ale teraz 0% za transfer z innej kredytówki nie jest darmowy ,tak jak mówi reklama że 12 miesięcy 0% to bujda bo ukrytym kosztem jest wysokie " Fee " za usługę. No chyba że 1% czyli ‎£400 jednorazowo to dla ciebie niewiele, Bo dla mnie to aż strata mojego dziennego zarobku.
I tu jedynym darmowym rozwiązaniem pobrania " Gotówki" bo o niej mówimy z karty kredytowej jest tylko Revolut

Co do hotelu tooo masz całkowitą racje kochana.*THUMBS UP*

[ Ostatnio edytowany przez: polock 07-01-2019 13:58 ]

السلام عليكم

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2019-01-07 14:11:16 (6 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

https://www.moneysavingexpert.com/credit-cards/balance-transfer-credit-cards/#nofee

Barclays pozwala na transfer na konto, nie wiem czy akurat ta karta, ale promocje maja w wiekszosci przypadkow takie same na normalny transfer i money transfer.

Tesco tez pozwalalo na money transfer.

Poza tym biezace promocje na posiadanych kartach, bywaja takie ponizej 1%. Prawie kazda karta kredytowa, ktora mam, oferuje mi co miesiac nowe promocje. Najlepsze daje mi karta Barclays, ktora kiedys byla karta Egg.

1% to malo, szczegolnie jesli mozesz wziac te pieniadze na rok lub dluzej. Przeciez nie musisz ich brac co tydzien czy co miesiac. Bierzesz raz i korzystasz, a w tle splacasz transfer. Bardzo nisko oprocentowana pozyczka i pewnie tansza niz te wspomniane przez Ciebie oplaty za karty kredytowe przy transakcjach na akcjach, ktore sa traktowane jako transakcje gotowkowe.

A probowales Curve do oplat za akcje? Karta debetowa, ktora pobiera srodki z kredytkowki podpietej pod spodem. Niedawno zaczeli przekazywac kody MCC do kart kredytowych i Tesco zaczelo traktowac rozne transakcje jak finansowe i naliczac oplaty, ale inne karty ciagle sa ok. Ja jej uzywam do placenia na stronie HMRC.

A tak w ogole, to co to ma wszystko wspolnego z tematem watku?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #4 Ocena: 0

2019-01-08 18:16:01 (6 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

A wiecie, ze ZUS (i nie tylko, takze w innych krajach) to zupelnie legalna piramida finansowa? Ze ty placisz skladki, ktorych rzad nie odklada na twoje konto emeytalne tylko za twoje placi emerytury obecnym emerytom.

Tak dzialal Plichta z Amber Gold z ta roznica - ludzie wplacali pieniadze by je pomnozyc a nie ,,przetrzymac" na starosc. Troche wyplacal by przyciagnac kolejnych klientow.

Za to zus ma sie swietnie, buduje nowe nowoczesne wiezowce za skladki obecnych pracujacych a Plichta siedzi we wiezieniu. Nie dziwi wiec, ze bankrutujaca instytucja moze wyciagac lapy po cudze ciezko zapracowane pieniadze, bo jak mawial klasyk - nie ma takiej niegodziwosci do ktorej jest w stanie posunac sie nawet najbardziej liberalny rzad gdy zacznie mu brakowac pieniedzy.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,