MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Studia i praca w uk a podatek w polsce

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2016-08-22 10:09:14 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

A przekraczasz kwote wolna od podaktu?

http://www.nus.org.uk/en/advice/money-and-funding/students-income-tax-and-national-insurance1/

"It’s a common misconception that students don't have to pay income tax in the UK. They do – it's just that their total income usually doesn't take them over their personal allowance (the amount you can earn in a year without having to pay tax)."

"The bad news is that while students don’t pay tax on grants or student loans, they are still liable for income tax and National Insurance (NI) in the same way as other workers."

https://www.gov.uk/student-jobs-paying-tax
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

lamparddd

Post #2 Ocena: 0

2016-09-25 14:37:25 (9 lat temu)

lamparddd

Mężczyzna

Z nami od: 25-09-2016

Cytat:

2016-08-22 09:59:38, Natty30 napisał(a):
Obecnie jestem studentem trzeciego roku ale pracuje min 18godz, gdzie sa tygodnie, ze robie i 40godz. Przez caly okres studiow nie pobrano mi podatku, a informacje, ktora tu zamiesciłam oznajmiła mi moja ksiegowa. Ok, link ktory podałes jest niezgodny z tym jak jest w praktyce. Albe zaczne sie martwic, ze zalegam w skarbówce:-T[

Natty nie zalegasz w skarbówce w PL jesli nie osiągasz innych dochodow w Polsce.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,