MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Sprawa w sądzie za podatej

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Moka99

Post #1 Ocena: 0

2016-08-02 09:16:21 (9 lat temu)

Moka99

Kobieta

Z nami od: 02-08-2016

Cześć to mój pierwszy post tutaj, ale nie wiem co powinnam zrobic moze pomożecie. Sytuacja jest taka mój maz pracuje w UK kilka lat. Rozliczał go z podatku jakis facet (księgowy) pierwszy zwrot super - kupa kasy. Pózniej z biegiem lat okazało sie ze ten księgowy troche na oszukiwał w rozliczeniu i zwiększył dochód mojego męża. W tamtym roku mój maz musiał oddać cały zwrot i dodatkowo około 200£ kary.
Teraz przyszła pora na sprawdzenie drugiego (i ostatniego) podatku który rozliczał go tamten facet. Długo tamta skarbówka zwlekała z jaka kolwiek informacja. Teraz do biura księgowego w którym mój maz sie juz rozlicza okazuje sie ze przyszło pismo o tym ze ma sie wstawić do sadu.
Wydatki jaki mu tamten księgowy wyliczył to 7000£ a mój facet ma potwierdzenia płatności na 1000£.
Okazało sie ze ten księgowy nawet nie zaznaczył w formularzu ze to osoba trzecia go rozliczała tylko podał dane mojego narzeczonego.
Co teraz mu grozi? Moze ktos był w podobnej sytuacji?
Mam nadzieje ze cos zrozumieniecie z tego co tu napisałam ale jestem kłębkiem nerwów i nie znam aż tylu szczegółów w tej sprawie.
Bardzo proszę o pomoc.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2016-08-02 10:08:13 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Powie prawde, poda dane tamtego ksiegowego. Powola sie na poprzednie lata, ze w takich i takich latach korzystal z uslug ksiegowego, nie zna sie na tym i nie byl swiadomy, ze ksiegowy podal nieprawdziwe kwoty i juz oddal wszystkie nieprzyslugujace zwroty i zaplacil za to kare.

Zapewne wylicza mu zalegly podatek do splaty plus jakies odsetki.

Obecni ksiegowi powinni mu rowniez poradzic w tym temacie. W koncu za cos im placi, chyba ze tylko za czyste rozliczenie i koniec.

Duzo juz teraz nie mozna zrobic, poza zainteresowaniem sie na przyszlosc jak to wszystko dziala, zeby nie popelnic tych samych bledow i nie korzystac z uslug ksiegowych-krzakow. Wiadomo chociaz czy tamten facet byl faktycznie ksiegowym i mial jakies uprawnienia? Powinniscie cos wiecej o tym wiedziec po poprzedniej karze za poprzednie lata.

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,