MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kilka agencji, a podatek

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

misiek9000

Post #1 Ocena: 0

2016-07-13 20:53:15 (9 lat temu)

misiek9000

Mężczyzna

Z nami od: 13-07-2016

Witam, mam takie pytanie bo ktoś trochę wprowadził mnie w zakłopotanie i nie jestem pewny jak jest naprawdę. Mianowicie, jestem zarejestrowany w 3 agencjach, a pracę zacząłem w jednej z agencji, czy powinienem się wyrejestrować z tych 2 pozostałych agencji? Czy to wpływa na to jaki podatek płacę? Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2016-07-14 07:13:07 (9 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Podatek placisz 20% wiec zaleznie od wysokosci zarobkow od kwoty powyzej 11 tys funtow. Im wiecej zarobisz tym wiecej placisz podatku ale tez wiecej masz w kieszeni.

Jedna prace masz glowna a poza ta glowna mozesz miec i 10 innych ale powinienes powiadomic pracodawce w tych dodatkowych miejscach ze jest to jedno z wielu twoich zrodel dochodu. Mozesz wypelnic P46 i zaznaczyc ze nie jest to twoja jedyna praca w UK. Kwota wolna od podatku jest jedna, wiec nie masz ulgi w kazdej pracy. Cokolwiek zaplacisz w podatkach wiecej niz powinienes zwroca ci po zakonczeniu roku podatkowego.
Ada

Do góry stronyOffline

onecapital

Post #3 Ocena: 0

2016-07-14 08:21:21 (9 lat temu)

onecapital

Kobieta

Z nami od: 21-07-2014

Sprawdz Swoj kod podatkowy. Cyz zarobiles cos w tych innych agencjach (jaki miales kod podatkowy)? Bo jesli tak a masz emergency tax code 1100L to musisz sie wyrejestrowac i uzyskac P45 ktore musi byc dodane do Twoich YTD. Jesli w pozostalych agencjach miales jakis dochod przy tax code innym niz BR to jest mozliwe ze bedziesz miec niedoplate i pewnie obniza Ci tax code (czytaj kwote wolna od podatku)w przyszlym roku.

Do góry stronyOffline

franio11

Post #4 Ocena: 0

2016-07-14 13:45:05 (9 lat temu)

franio11

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 01-05-2015

nie , nie wpływa. - Jak pracujesz tylko w jednej.

nie , nie musisz.

jeśli masz 1100L - to masz dobry tax code.
BR to emergency - znaczy ze masz wiecej nież jeden dochód.

aby zmienic tax code wystarczy zadzwonić do HMRC i powiedzieć ze juz masz jeden dochód zamiast np. dwóch. wtedy sprawdzą, zmienią i przeliczą czy ci zie należy zwrot czy też nie.

Adacymru - pisze ci dobrze.

Do góry stronyOffline

violettaphotogr

Post #5 Ocena: 0

2016-07-14 17:02:35 (9 lat temu)

violettaphotography

Kobieta

Z nami od: 21-01-2014

Cytat:

2016-07-14 08:21:21, onecapital napisał(a):
Sprawdz Swoj kod podatkowy. Cyz zarobiles cos w tych innych agencjach (jaki miales kod podatkowy)? Bo jesli tak a masz emergency tax code 1100L to musisz sie wyrejestrowac i uzyskac P45 ktore musi byc dodane do Twoich YTD. Jesli w pozostalych agencjach miales jakis dochod przy tax code innym niz BR to jest mozliwe ze bedziesz miec niedoplate i pewnie obniza Ci tax code (czytaj kwote wolna od podatku)w przyszlym roku.

Co Ty pleciesz?...
#Violujemy

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,