MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zwrot tax

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

DawidJ

Post #1 Ocena: 0

2016-07-11 21:49:38 (9 lat temu)

DawidJ

Mężczyzna

Z nami od: 11-07-2016

Witam serdecznie . Jest to pierwszy mój post na tym forum .
Mam pytanie w związku ze zwrotem podatku, zamierzam za 2 tygodnie wyjechać na stałe z UK i wrócić do Polski . Chce odzyskać podatek za bieżący rok ponieważ wiem że nie przekroczyłem kwoty wolnej od podatku. Mam zamiar poprosić o to firmę zajmującą się księgowością .Moje pytanie brzmi, czy numer konta na który chce dostać zwrot musi być na moje nazwisko ? Pytam ponieważ mam zamiar zamknąć konto bankowe i podać numer konta przyjaciółki, która mieszka tu na stałe i to ona przekazała by mi te pieniądze . Z góry dziękuje za odpowiedź, pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zealot

Post #2 Ocena: 0

2016-07-12 13:50:56 (9 lat temu)

zealot

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

1. Nie potrzebujesz do tego żadnej firmy. Nie musisz płacić im prowizji. Jak będziesz opuszczać UK to wypełnij formularz p85 (leaving uk): https://www.gov.uk/government/publications/income-tax-leaving-the-uk-getting-your-tax-right-p85
Do kilku tygodni dostaniesz ten zwrot.

2. Nie musisz zamykać swojego konta. Wszystkie banki mają w swojej ofercie konto bezpłatne. Nie musisz się obawiać że coś ci tam nagle narośnie. Może kiedyś do czegoś konto ci się przyda.

3. Revenue wysyła zwrot podatku czekiem na adres gdzie mieszkasz. Na konto nie przelewają. Twoja koleżanka może iść z tym czekiem do twojego banku i zrealizować go bezpłatnie na twoje konto.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

rozwaznakatarzy

Post #3 Ocena: 0

2016-08-23 09:47:02 (9 lat temu)

rozwaznakatarzyna

Kobieta

Z nami od: 23-08-2016

witam
Twoje nazwisko musi być przypisane do nr konta
musisz także załączyć ksero dow. osobistego

Uwaga moderatora: bez spamu proszę (11+1)

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,