MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Council Tax - pytanie odnosnie płatnosci gdy wprowadza sie nowa os.

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2016-06-23 22:16:04 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tomaszzet

Post #2 Ocena: 0

2016-06-23 22:32:21 (9 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

CT jest potwierdzeniem adresu, gdy zachodzi potrzeba. Jak bedzie dopisana, to pozniej bedzie jej latwiej, gdy bedzie sama chciala cos wynajac.

Chlopaki tylko z tego powodu sie dopisywali do umow wynajmu.

[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 23-06-2016 22:33 ]

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #3 Ocena: 0

2016-06-23 23:30:38 (9 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Cytat:

2016-06-23 22:16:04, panika napisał(a):
Wynajmuje od kogos pokoj, gdzie rachunki sa wliczone. Jak zostalo napisane wyzej.

Wszystko fajnie I pieknie tylko taka sytuacja nie umozliwia wykazania gdzie I jak dlugo sie mieszkalo. A pózniej może sie to do wielu rzeczy przydać. Nie wiem, rejestracja u lekarza, aplikacja o rezydenture czy choćby HMRC. W mieszkalnictwie tak to działa. Osoba która do mnie przychodzi musi mi udowodnić gdzie mieszka i najprościej jest to sprawdzić w rejestrze c/tax. Nie może mi udowodnić? To nie ma rozmowy.

No i poza tym skoro nie ma znaczenia dwie osoby czy trzy bo płaci sie tak samo to czemu nie rejestrować? Wyrejestrować zawsze sie można choćby przez internet...
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2016-06-24 07:26:21 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Czemu nie rejestrowac, jak nie ma roznicy w cenie? Bo to zbedna biurokracja. Potem taka osoba moze zapomniec wyrejestrowac sie przy wyprowadzce, a potem nagle okaze sie, ze jest odpowiedzialna za council tax, bo wspollokatorzy ja przerobili. A zaleglosciami za council tax nie ma zartow.

Istnieje wiele innych form udowodnienia adresu niz wezwanie do zaplaty council tax. Owszem, jest to przydatne, bo jest wazne przez caly rok, do czasu wystawienia nowego, gdy rachunki uznaja zwykle do 3 miesiecy wstecz. Ale prawo jazdy z angielskim adresem jest rownie dobrym potwierdzeniem biezacego adresu, a wyciagi z banku wstecz. Pomijajac rejestracje do wyborow, ktora wlasnie do tego sluzy.

Nie ma obowiazku rejestracji sie do council taxu, jesli ktos jest juz odpowiedzialny za niego i placi.

Mnostwo ludzi podnajmuje pokoje z wliczonymi rachunkami i jakos zyja bez papierka o council tax.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,