MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Brak wszystkich danych potrzebnych do rozliczenia z podatku

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Fomens

Post #1 Ocena: 0

2016-06-04 23:09:02 (9 lat temu)

Fomens

Mężczyzna

Z nami od: 04-06-2016

Witam, mam problem z rozliczeniem sie za poprzedni rok gdyz pracowalem w kilku agencjach w poprzednim roku, z wiekszosci mam p45, ostatnie payslipy lub p60 z ostatniej jednak nie posiadam zadnych dokumentow potwierdzajacych moich dochodow z 2 agencji, oczywiscie wszystko bylo legalnie i placilem tax jednak posiadali oni swoj portal gdzie wysylali payslipy, ja jednak mialem problemy z dostepem do tego serwisu a pracowalem tam zbyt krotko i niezdazylem tego dopilnowac i zalatwic. Nie mialem rowniez wtedy swojego konta tylko wyplaty przychodzily mi na konto brata takze statement tez nie wchodzi w gre. Agencje z ktorymi mam problem juz wtedy zmienialy co chwile nazwy i nie jestem w stanie dojsc do ladu i poprosic ich o p45 lub inne potwoerdzenie moich dochodow oraz placonego taxu. Moze ktos ma jakis pomysl jak to zalatwic, ew sa jakoes firmy ktore zajmuja sie takimi ciezkimi przypadkami jak moj?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Fomens

Post #2 Ocena: 0

2016-06-04 23:10:05 (9 lat temu)

Fomens

Mężczyzna

Cytat:

2016-06-04 23:09:02, Fomens napisał(a):
Witam, mam problem z rozliczeniem sie za poprzedni rok gdyz pracowalem w kilku agencjach w poprzednim roku, z wiekszosci mam p45, ostatnie payslipy lub p60 z ostatniej. Jednak nie posiadam zadnych dokumentow potwierdzajacych moich dochodow z 2 agencji, oczywiscie wszystko bylo legalnie i placilem tax jednak posiadali oni swoj portal gdzie wysylali payslipy, ja jednak mialem problemy z dostepem do tego serwisu a pracowalem tam zbyt krotko i niezdazylem tego dopilnowac i zalatwic. Nie mialem rowniez wtedy swojego konta tylko wyplaty przychodzily mi na konto brata takze statement tez nie wchodzi w gre. Agencje z ktorymi mam problem juz wtedy zmienialy co chwile nazwy i nie jestem w stanie dojsc do ladu i poprosic ich o p45 lub inne potwoerdzenie moich dochodow oraz placonego taxu. Moze ktos ma jakis pomysl jak to zalatwic, ew sa jakoes firmy ktore zajmuja sie takimi ciezkimi przypadkami jak moj?

Do góry stronyOffline

gosiaa89

Post #3 Ocena: 0

2016-06-05 01:01:23 (9 lat temu)

gosiaa89

Kobieta

Z nami od: 03-10-2013

Jeśli dostałeś P60 to znaczy, że jesteś rozliczany w systemie PAYE i nie musisz już nic robić.

Do góry stronyOffline

Fomens

Post #4 Ocena: 0

2016-06-05 05:02:37 (9 lat temu)

Fomens

Mężczyzna

P60 jest wystawiane na koniec roku podatkowego przez firme w ktorej pracujesz w tym okresie i wystawiaja go tylko na podstawie tego co u nich przepracowales, ile zarobiles, ile zaplaciles podatku itp. Niestety nie dostarczylem im p45 z poprzedniej pracy takze bylem przez dosyc dlugi okres na 1060l/x czyli emergency tax code

Do góry stronyOffline

Fomens

Post #5 Ocena: 0

2016-06-05 05:08:33 (9 lat temu)

Fomens

Mężczyzna

Gdybym oczywiscie dostarczyl im p45 z poprzedniej pracy oraz pilnowal tego przy kazdej poprzedniej zmianie pracy nie bylo zadnego problemu gdyz mialbym to uwzglednione w tabelce previous employment jednak w obecnej chwili mam tam same 0, jedynie informacje jak wygladal stosunek zarobkow do placonego taxu tylko i wylacznie w ostatniej pracy

Do góry stronyOffline

Fomens

Post #6 Ocena: 0

2016-06-05 14:36:09 (9 lat temu)

Fomens

Mężczyzna

Ktos jakis pomysl jak to moge rozwiazac?

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #7 Ocena: 0

2016-06-05 15:04:02 (9 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

jesli nie masz firmy, tylko pracowales u kogos, to wlasciwie nic nei musisz robic, samu juz cie rozliczyli...
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Netta6

Post #8 Ocena: 0

2016-06-09 01:51:59 (9 lat temu)

Netta6

Kobieta

Z nami od: 19-01-2006

Możesz też zadzwonić do Revenue i poprosić o employment history za dany rok podatkowy. Co nie zmienia faktu że nie musisz się rozliczać jak nie prowadziłeś własnej działalności.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,