Podczas rozliczenia online jest podane, aby podać turnover. Kontaktowałem sie kilka razy z HMRC, aby potwierdzić czy rzeczywiście turnover jest kwotą, którą należy podać jako gross-brutto i tak rzeczywiście jest, Niestety.. Gdyby trzeba było podać kwotę netto, którą dostaje sie do ręki, zwrot podatku należnego byłby o wiele większy..
Problem polega na tym, ze nie odpowiada mi kwota, jaka jest mi należna. Koledzy z pracy rozliczają sie poprzez księgowych i dostają zwrot o ponad 50-100% więcej od mojej kwoty (u nich allowable expenses praktycznie na zero a u mnie dochodzi do 1000£

Może jest tak, ze księgowi maja jakies sposoby na podwyższenie podatku (może jedynie poprzez zwiększenie expenses co jest według mnie ryzykowne, jeśli nie ma Na to żadnego potwierdzenia)
Zwróciłem uwagę na wszystkie kwoty, jakie w moim przypadku musiałem podać: turnover, tax deducted, allowable expenses.
Czy ktoś z was, rownież rozlicza sie samemu online i jest zatrudniony jako sub-contractor w CIS i mógłby podać kwotę jaką dostał jako zwrot na pw? Mógłbym sobie porównać czy rzeczywiście wszystko sie zgadza
Dzieki za pomoc,
Pozdrawiam.