MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z taxem

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

szulson

Post #1 Ocena: 0

2016-04-12 17:01:55 (9 lat temu)

szulson

Kobieta

Z nami od: 12-04-2016

Witam, mam problem z podatkiem, mianowicie od 6 msc (moment w którym podpisałam kontrakt z firmą) nie mam pobieranego podatku w ogóle. Dzwoniłam kilka razy do Revenue, pytałam w kadrach nikt nie wie dlaczego, pierwszy raz widzą taką sytuację. Moja roczna wypłata przekracza kwotę wolną od podatku. Dodam że przed przejściem na kontrakt pracowałam rok czasu dla agencji i podatek miałam ściągany normalnie. Może ktoś miał taki sam problem i wie jak go rozwiązać ??

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2016-04-12 17:20:27 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jak w kadrach nie wiedza, to kto ma niby wiedziec? Przeciez to w systemie kadrowym ustala sie wyplaty, wpisuje kod podatkowy, itp. Jaki masz kod?

Zauwaz, ze od 6 kwietnia jest nowy rok podatkowy, wiec kolejne wyplaty moga byc inne niz poprzednie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #3 Ocena: 0

2016-04-12 18:11:48 (9 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Zlicz sobie zarobki I zobacz czy nie miescisz sie w kwocie wolnej. To przeciez pol roku tylko, a nie rok.

Co mowi P60?

[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 12-04-2016 18:15 ]

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

camilius

Post #4 Ocena: 0

2016-04-12 18:35:55 (9 lat temu)

camilius

Mężczyzna

Z nami od: 23-08-2015

Cytat:

2016-04-12 17:01:55, szulson napisał(a):
Witam, mam problem z podatkiem, mianowicie od 6 msc (moment w którym podpisałam kontrakt z firmą) nie mam pobieranego podatku w ogóle. Dzwoniłam kilka razy do Revenue, pytałam w kadrach nikt nie wie dlaczego, pierwszy raz widzą taką sytuację. Moja roczna wypłata przekracza kwotę wolną od podatku. Dodam że przed przejściem na kontrakt pracowałam rok czasu dla agencji i podatek miałam ściągany normalnie. Może ktoś miał taki sam problem i wie jak go rozwiązać ??

Powinieneś być zadowolny,że dostajesz czystą kasę na konto bez potrąceń zaliczek od podatku dochodowego :-]:-]:-]
Widocznie ktoś mądry w tax office nie zabiera Ci podatku,ponieważ do 5 kwietnia 2016 od początku pracy ( 6 miesięcy) na pewno nie przekroczysz kwoty wolnej od podatku 10600 gbp i korzystasz z Tax Free Allovance.
Od 6 kwietnia br.mamy nowy rok podatkowy i analogicznie też nie powinni Ci zabierać podatku - tylko się cieszyć!!!
Masa podatników ma nadpłaty podatków i spore kwoty do zwrotu.
Co z tego,że zwrócą po kilku miesiącach jak realna wartość znacznie spadła w porównaniu z 2015 rokiem i np.100 gbp z jesieni 2015 obecnie jest warta 85 gbp w stosunku do innych walut.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,