[ Ostatnio edytowany przez: Luki92 21-12-2015 10:04 ]
|
|
---|---|
Luki92 | Post #1 Ocena: 0 2015-12-21 10:03:11 (10 lat temu) |
Z nami od: 21-12-2015 Skąd: PETERBOROUGH |
Czesc! Mam problem ,potrzebuje porady w sprawie rozliczenia. Więc tak chodzi o to ,że w jednej agencji pracowałem od sierpnia 2014 do października 2014 potem przepisalem się do innej agencji z tej pierwszej agencji dostałem p45 (trzy formularze) i przyznam się szczerze ,że nawet tego nie przeczytałem uznalem że to jakieś papiery i tyle nic z tym nie robilem po prostu wrzucilem do innych papierów i leżało aż do teraz. Przeczytałem ,że 2 i 3 część powinienem wysłać do Revenue. Kiedy nadszedł czas na rozliczenia w kwietniu 2015 pracowałem w innej agencji i nie otrzymalem p60 więc się nie rozliczalem. Teraz Moja narzeczona jest w ciąży mamy termin na lutego i jak wiadomo bedziemy chcieli starac się o jakieś pieniążki dodatkowe ale do tego potrzeba podobno p60 jak słyszałem.. Moja dziewczyna ma wszystko p60 ,payslipy wszystko co potrzebne.. Czy jest ktoś kto orientuje się w tej sytuacji ? Czy mogę teraz wysłać ta drugą i trzecią część formularza p45 do Revenue? Czy muszę się rozliczac skoro nie pracowałem zbyt długo w pierwszej agencji? Proszę o pomoc!
[ Ostatnio edytowany przez: Luki92 21-12-2015 10:04 ] |
zealot | Post #2 Ocena: 0 2015-12-21 11:08:36 (10 lat temu) |
Z nami od: 18-06-2011 Skąd: Wigan |
W Wielkiej Brytanii nie ma tak jak w Polsce obowiązku rozliczania się z fiskusem. Jak nie nadpłaciłeś podatku i jak nie miałeś żadnej działalności gospodarczej to nic nie musisz robić.
możesz napisać ile przez cały rok podatkowy zarobiłeś brutto u wszystkich pracodawców i ile w sumie zapłaciłeś podatku u wszystkich pracodawców? |
Richmond | Post #3 Ocena: 0 2015-12-22 17:28:09 (10 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2015-12-21 10:03:11, Luki92 napisał(a): Czesc! Mam problem ,potrzebuje porady w sprawie rozliczenia. Więc tak chodzi o to ,że w jednej agencji pracowałem od sierpnia 2014 do października 2014 potem przepisalem się do innej agencji z tej pierwszej agencji dostałem p45 (trzy formularze) i przyznam się szczerze ,że nawet tego nie przeczytałem uznalem że to jakieś papiery i tyle nic z tym nie robilem po prostu wrzucilem do innych papierów i leżało aż do teraz. Przeczytałem ,że 2 i 3 część powinienem wysłać do Revenue. Kiedy nadszedł czas na rozliczenia w kwietniu 2015 pracowałem w innej agencji i nie otrzymalem p60 więc się nie rozliczalem. Teraz Moja narzeczona jest w ciąży mamy termin na lutego i jak wiadomo bedziemy chcieli starac się o jakieś pieniążki dodatkowe ale do tego potrzeba podobno p60 jak słyszałem.. Moja dziewczyna ma wszystko p60 ,payslipy wszystko co potrzebne.. Czy jest ktoś kto orientuje się w tej sytuacji ? Czy mogę teraz wysłać ta drugą i trzecią część formularza p45 do Revenue? Czy muszę się rozliczac skoro nie pracowałem zbyt długo w pierwszej agencji? Proszę o pomoc! P45 daje sie pracodawcy, nie dales, wiec pewnie liczyli Ci wiecej podatku niz powinienes zaplacic. Zobacz jaki miales tax code w tej drugiej pracy. Takze jesli juz, to miales nadplate i oddadza Ci przy okazji, byc moze juz oddali w postaci wiekszej kwoty wolnej od podatku i nie zauwazyles. Sprawdz swoje payslips z drugiej agencji, az do 5 kwietnia 2015 i napisz nam jakie byly. Carpe diem.
|
|