MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rozliczenie podatkowe- powrót do pracy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

lodziiik

Post #1 Ocena: 0

2015-09-26 15:27:36 (10 lat temu)

lodziiik

Mężczyzna

Z nami od: 26-09-2015

Witam w połowie sierpnia zleciłem firmie zwrot mojego podatku z Anglii, w tej chwili mam możliwosć pracy lecz w angielskiej firmie która jeżdzi po niemczech i innych krajach. Teraz moje pytanko brzmi czy mogę dalej pracować w Anglii? dodam ze zwrotu jeszcze nie otrzymałem. i jeszcze jedno jesli zacznę prace w Anglii jakie kary mi groża za coś tkaiego ? Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2015-09-26 17:22:03 (10 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Za jaki okres/rok podatkowy ubiegales sie o zwrot? Za orace nie karza, raczej za nieoplacenie podatku od podchodow, ale najpierw ci dadza szanse samemu zaplacic.
Ada

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2015-09-26 18:58:36 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Coś namieszałeś.

-Nie ma czegoś takiego jak zwrot podatku, jest zwrot NADPŁATY podatku, czyli zwrot w przypadku gdy zapłaciłeś za dużo.

-Jest kwota zwolniona z podatku, dawniej było 8000 teraz jest 10000. Jeżeli nie zarobiłeś więcej, a miałeś potrącany podatek, to należy ci się zwrot tego NADpłaconego podatku.

-Skoro nie dostałeś, to albo firma go skasowała w całości na poczet swoich "kosztów" usługi, albo zupełnie się tym nie zajęli. Zależy komu to zleciłeś.

Za zwrot nadpłaty się nie karze, w Polsce chyba też czasami się ludziom udaje dostać zwrot nadpłaty podatku...
taki żart ;-)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,