MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Council tax- porada

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

MrBobrzasty

Post #1 Ocena: 0

2015-08-07 22:20:46 (10 lat temu)

MrBobrzasty

Mężczyzna

Z nami od: 07-08-2015

Witam wszystkich serdecznie, pierwszy raz piszę więc proszę o wyrozumiałość. 8 miesięcy temu trafiłem do UK, wynajęliśmy ze znajomymi dom, wszyscy na kontrakcie jesteśmy ujęci(4 os.). Uzgodniliśmy że jeden z kolegów będzie się zajmował rachunkami itd. Na dzień dzisiejszy 3 os. się wyprowadzają, ja zostaję i "przejmuję" dom ponieważ za jakiś czas ściągnę rodzinę na stałe z Polski. Jak wszyscy wyjadą to chcę wszystkie rachunki przejąć na siebie, tylko że sie okazało że ów koleżka nie zgłosił do councilu faktu zamieszkiwania domu i council za jakiś czas sam przysłał rachunek tylko że nie na nazwisko tylko jest napisane "occupier". Jak w tym wypadku ja mam przepisać to na siebie? Przecież nie napiszę że się dopiero wprowadziłem jak mieszkam tu już 8 miesięcy. Pomóżcie to ugryźć.*DONT_KNOW*

Druga sprawa że z rachunkami za pozostałe media też się okazało że to samo:-( Co ja mam teraz zrobić? Nie jestem aż tak biegły w te sprawy.

[ Ostatnio edytowany przez: MrBobrzasty 07-08-2015 22:26 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ie2ox4-b

Post #2 Ocena: 0

2015-08-07 22:29:49 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

W tych sprawach nie musisz być biegły. Oni wszystko wyliczą, ty musisz być tylko forsiasty, jeżeli nie, no to dołącz do kolegów, będzie taniej.

Do góry stronyOffline

MrBobrzasty

Post #3 Ocena: 0

2015-08-07 22:32:11 (10 lat temu)

MrBobrzasty

Mężczyzna

Tylko że ja chcę sprowadzić tu rodzinę także taka opcja odpada. Po prostu nie wiem jak to ugryźć.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2015-08-07 22:36:19 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #5 Ocena: 0

2015-08-07 22:38:52 (10 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

A kolega za te rachunki brał?

Niestety masz tylko dwa wyjścia, albo spłacić wszystkie zaległości albo uciekać tak jak koledzy. Ostatnia mało realna opcja to wynająć to mieszkanie niejako od początku..na siebie.

A teraz taki mały dopisek niekoniecznie do autora. Niech się nikt nie dziwi iż Polacy (i nie tylko maja) kłopoty z wynajęciem domów. Niech nikt się nie dziwi kaucji, referencjom czy sprawdzaniem wiarygodności.
Jednych nie dziwi brak rachunków za gaz przez 2 lata, drudzy sobie mieszkają jak wolne ptaki, a następni ufają znajomym.
Ech..

Do góry stronyOffline

MrBobrzasty

Post #6 Ocena: 0

2015-08-07 22:39:22 (10 lat temu)

MrBobrzasty

Mężczyzna

Tylko co to mi da? Council tax jest opłacany na bierząco tu nie chodzi o zaległości. Chyba że czegoś nie rozumiem. Ja chcę tylko przepisać council na siebie.

Do góry stronyOffline

MrBobrzasty

Post #7 Ocena: 0

2015-08-07 22:42:19 (10 lat temu)

MrBobrzasty

Mężczyzna

Czyli idąc twoim tokiem myślenia, mógłbym podać w councilu że się dopiero wprowadziłem i podać swoje dane. Powinni chyba naliczyć podatek od nowa tylko że na moje nazwisko.

Z agencją mam załatwione i nie muszę wynajmować na siebie, bo oni złożyli wypowiedzenie do agencji i mi zostawili, tak na wszelki wypadek, kopie tych wypowiedzeń.

[ Ostatnio edytowany przez: MrBobrzasty 07-08-2015 22:44 ]

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2015-08-07 22:46:02 (10 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Jak piszesz, ze jest oplacany to w czym problem? Twoj pierwszy wpis sugeruje ze zalegacie z kolegami z oplatami, to z jakimi zalegacie jak piszesz ze jest oplacany?

Jak byl oplacony a teraz bedziesz mieszkal sam, to zglos zmine w urzedzie i nalicza na ciebie od czasu twojego zamieszkania. Jak rodzina dojedzie to zglosisz zmiany jeszcze raz.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2015-08-07 22:47:08 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

MrBobrzasty

Post #10 Ocena: 0

2015-08-07 22:48:00 (10 lat temu)

MrBobrzasty

Mężczyzna

Chodziło mi oto że przysłali ile bedziemy płacić co miesiąc po kilku tygodniach. Kwestia tylko pozostaje przepisania na siebie.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,