Otóż wyświetlało mi się, że insurance jest nieprawidłowy. Co powinienem zrobić, zadzwonić do nich i się umówić na spotkanie jak gdyby nigdy nic?
Problem numer dwa. Przez pierwsze 2 tygodnie pobytu pracowałem na kontrakcie, po dwóch tygodniach zwolniłem się i poszedłem do agencji. Ogólnie sprawa wyglądała tak że w agencji miałem dużo większę wynagrodzenia (a stawka taka sama jak na kontrakcie czyli 6,50) nie wiedziałem nawet, że powinno się payslipy przechowywać więc je gdzieś zapodziałem i nie mogę sprawdzić czy przez agencje miałem pobierany mniejszy podatek. Po zakończeniu współpracy z agencją pracuję aż do dziś, czyli jakieś 8 miesięcy na kontrakcie w firmie i wiem, że pewien koleś który zaczął pracować tam miesiąc wcześniej niż ja nie miał pobieranego podatku przez kilka miesięcy, za to ja miałem ściągane wszystko normalnie. Później na payslipie zamiast tego mojego pierwszego NIN jest moja data urodzenia+ litera 'M', na p60 w ogóle nie ma podanego NIN tax cody też miewałem różne.
Co tak naprawdę mam zrobić, od czego zacząć i czy przysługuje mi jakiś zwrot z podatku, przez rok rozliczeniowy 214/2015 na pewno nie przekroczyłem sumy kwoty wolnej od podatku.
Dość zagmatwane, ale coż inaczej Wam tego nie potrafię opisać.
Szczerze podziękowania za pomoc!
[ Ostatnio edytowany przez: Biskupin 15-07-2015 19:24 ]