jak w temacie, jestem na SE i na payslipe w rubryce Company Deduction mam taka nazwe i jakas kwote
co to jest, co to za kwota, jak to sie oblicza
z góry dziekuje
|
|
---|---|
atuk_90a | Post #1 Ocena: 0 2015-05-31 15:06:20 (10 lat temu) |
Z nami od: 13-01-2009 |
jak w temacie, jestem na SE i na payslipe w rubryce Company Deduction mam taka nazwe i jakas kwote
co to jest, co to za kwota, jak to sie oblicza z góry dziekuje |
violettaphotogr | Post #2 Ocena: 0 2015-05-31 19:02:48 (10 lat temu) |
Z nami od: 21-01-2014 Skąd: ... |
Skladki na NI placone sa nie tylko przez Ciebie. Kwota, ktora placi pracodawca to wlasnie NIERS.
Jak to sie oblicza? Nie pamietam ile to procent od kwoty brutto ale wiecej niz placisz Ty. Nie jest to kwota odliczana od Twojego dochodu, to koszt pracodawcy. [ Ostatnio edytowany przez: violettaphotography 31-05-2015 19:10 ] #Violujemy
|
espe-7 | Post #3 Ocena: 0 2015-05-31 21:02:14 (10 lat temu) |
Z nami od: 04-06-2010 Skąd: Londyn |
Jak wyzej.
Pracujesz pewnie przez Umbrelle, dlatego to widzisz na swoim payslipie. Jest to koszt, ktory ponosi pracodawca, dlatego jest w czesci 'Company deductions', a nie 'Employee Deductions'. Czasem agencje przerzucaja ten koszt na pracownika, szukajac w ten sposob oszczednosci, ale te uczciwe tego nie robia I za Twoja prace przesylaja do Umbrelli kwote wyzsza wlasnie o NIERS I 'Margin', czyli oplate, ktora pobiera Umbrella za zrobienie twojej wyplaty. "Lovers of air travel find it exhilarating to hang poised between the illusion of immortality and the fact of death." Alexander Chase
|
|