MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Przemko27

Post #1 Ocena: 0

2015-05-06 18:41:52 (10 lat temu)

Przemko27

Mężczyzna

Z nami od: 06-05-2015

Witam.
Mam kilka pytań, przebywam w UK od zeszłego roku.
Sprawa 1:
Zdobyłem numer NIN gdy jeszcze nie pracowałem, po jakimś czasie do domu przyszła informacja z numerem. (ten nr podałem w pracy)
Po kilku miesiącach dostałem nowy list i okazało się, że mój numer NIN jest inny niż ten który dostałem na początku w pierwszym liście.
Dlaczego?
Dziewczyna dostała również drugi list z numerem, lecz jej numer zgadzał się z tym który dostała w pierwszym liście.
Sprawa 2:
dostałem w pracy payslip z moimi rocznymi zarobkami, nie przekroczyłem kwoty 10 tys.
Jak i kiedy mogę się starać o zwrot?
Czy rozliczy mnie pracodawca?
Na moim rozliczeniu p60 widnieje kompletnie inny numer NIN niż ten który podałem na początku, dlaczego?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2015-05-06 20:19:54 (10 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Zwrot nadplaconego podatku jest chyba rownie czesto powtarzany na forum jak pytania o pogode. Wrot podatku. Info

Wyslesz list z krotka adnotacja ze zwracasz sie o zwrot oplaconego podatku od dochodu za rok podatkowy 2014-15, zalaczysz P60, i czekasz.

Co do NIN to muszisz zwrocic sie do zrodla, zeby sprawdzili gdzie zrobiono blad- wyslij im oba numery i niech sprawdza gdzie sa twoje skladki.

Ile skaldek powienies opalcic mozesz sprawdic tutaj: http://www.listentotaxman.com/

Pilnuj tego, bo szkoda zeby przepadly na koncie ktore nie jest tobie przypisane.
Ada

Do góry stronyOffline

zealot

Post #3 Ocena: 0

2015-05-06 21:10:40 (10 lat temu)

zealot

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

Przemko27, a zapłaciłeś w ogóle jakiś podatek? bo jeśli nie płaciłeś podatku, co jest całkiem możliwe przy tych zarobkach, to żadnego zwrotu nie dostaniesz.

[ Ostatnio edytowany przez: zealot 06-05-2015 21:11 ]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,