MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Proszę o poradę

Brak odpowiedzi

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Saladyn

Post #1 Ocena: 0

2015-04-21 14:05:36 (10 lat temu)

Saladyn

Mężczyzna

Z nami od: 21-04-2015

Witam Państwa . Pracuje w resteuracji jako kelner , zarabiam mało bo 6.50 funta na godzine ale troche rekompensuja mi to napiwki i tanie mieszkanie . Prace rozpoczałem 25 Lutego 2015 . W tej pracy przestaja liczyc godziny dwa tygodnie przed ostatnim piatkiem gdyż w tym dniu jest wypłata . Dlatego pierwszą wypłatę miałem miec policzona tylko za 3 tygodnie pracy . Księgowa firmy pomylił się i nie uwzgledniła w obliczeniach jednego tygodnia i zostało mi zapłacone tylko za 2 tygodnie . Oczywiście była to niska suma i koniec roku podatkowego dlatego nic nie zapłaciłem za ubezpieczenie ani podatki . Pieniądze których nie uwzględniła w payslipie zostały mi wypłacone przez menadzera w ramach he "zaliczki" na poczet przyszłej wypłaty . Przeproszono mnie a ja poprosiłem tylko o to zeby zrobiono tak abym nie musiał płacic podatku za tą sumę godzin która nie została ujeta we wczęsniejszym roku podatkowym gdyż nie chce ponosic konsekwencji za czyjes błędy. Wczoraj księgowa wysłała mi payslip na którym zostały dopisane mi godziny i pieniądze z zeszłego roku podatkowego co automatycznie podnisoło mi podatek i opłate za ubezpieczenie . Powinno to zostac wyliczone z kwoty 1105 F czyli tax i insurance łacznie około 120 funtów a zostało wyliczone z kwoty 1347.13 i wyliczono mi 148 funtów podatku i 114.24 National Insurance czyli o ponad 100 funtów wiecej niż powinno byc . Napisałem do księgowej żeby to poprawiła bo powinienem zapłacic za prawdziwa ilość przepracowanych godzin w ! miesiacu nowego roku podatkowego i zeby zaliczyła to poprawnie w poprzednim miesiącu to bym z tej kwoty i tak nie musiał płacić podatku . A ona mnie zbyła tym :I’m afraid that there is nothing I can do with regard to the amount of tax and national insurance that you are required to pay.Tax and national insurance is payable on all monies paid to you in a month, regardless of when the hours were worked therefore the tax and national insurance calculations are correct.

Prosze nie śmiejcie się ze mnie w komentarzach że walcze o jakies 100 funtów lub że dostanę zwrot podatku . przyjechałem tu tylko na 4 miesiące zeby zarobic $ na dołóżenie do własnego interesu w Pl . dlatego każdy pieniądz jest dla mnie ważny i nie mam zbytnio czasu żeby pożniej dochodzić zwrotu tego podatku . Dodatkowo nie lubie tej księgowej i skoro popełniła błąd to dlaczego ja mam za to płacic . Bardzo prosze was o poradę i odpowiedz czy da radę coś z tym zrobić ?? Pozdrawiam serdecznie - Krzysiek

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,