Witam,
Mam problem ze zrozumieniem w jaki sposób mam się rozliczyć za poprzedni rok, w Polsce pracowałem do września, we wrześniu przyleciałem do UK od października do dnia dzisiejszego pracuję, księgowa w firmie w której pracowałem prosiła mnie o podesłanie payslipów za okres od października do grudnia w celu rozliczenia, tylko pytanie czy wówczas dostanę wezwanie do zapłaty za 3 miesiące przepracowane w UK za które podatek został już pobrany? Nie bardzo wiem co powinienem zrobić z podatku zawsze rozliczała mnie księgowa z firmy, a że kobieta jest trochę wiekowa obawiam się, że może mieć jakieś stare informacje odnośnie rozliczenia z podatku w przypadku pracy w innym kraju.
Szukałem informacji na necie jednak jedyne co znalazłem to że nie muszę się rozliczać w Polsce jeśli przepracowałem mniej niż pół roku czyli się pod to nie łapię, inne informacje dotyczące opodatkowania dotyczyły wyłącznie sytuacji gdy po jakimś czasie wróciło się z powrotem do pracy w Polsce ;/
czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak to wszystko działa lub podesłać adres do strony gdzie znajdę wszelkie informacje?
pozdrawiam serdecznie.