MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Podatek w polsce

Brak odpowiedzi

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Aurorius

Post #1 Ocena: 0

2015-01-23 19:09:00 (11 lat temu)

Aurorius

Mężczyzna

Z nami od: 15-11-2014

Witam,
Mam problem ze zrozumieniem w jaki sposób mam się rozliczyć za poprzedni rok, w Polsce pracowałem do września, we wrześniu przyleciałem do UK od października do dnia dzisiejszego pracuję, księgowa w firmie w której pracowałem prosiła mnie o podesłanie payslipów za okres od października do grudnia w celu rozliczenia, tylko pytanie czy wówczas dostanę wezwanie do zapłaty za 3 miesiące przepracowane w UK za które podatek został już pobrany? Nie bardzo wiem co powinienem zrobić z podatku zawsze rozliczała mnie księgowa z firmy, a że kobieta jest trochę wiekowa obawiam się, że może mieć jakieś stare informacje odnośnie rozliczenia z podatku w przypadku pracy w innym kraju.
Szukałem informacji na necie jednak jedyne co znalazłem to że nie muszę się rozliczać w Polsce jeśli przepracowałem mniej niż pół roku czyli się pod to nie łapię, inne informacje dotyczące opodatkowania dotyczyły wyłącznie sytuacji gdy po jakimś czasie wróciło się z powrotem do pracy w Polsce ;/
czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak to wszystko działa lub podesłać adres do strony gdzie znajdę wszelkie informacje?

pozdrawiam serdecznie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,