MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

keeeepcalm

Post #1 Ocena: 0

2014-05-20 01:11:21 (11 lat temu)

keeeepcalm

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2014

Hej:) wiec moja sytuacja wyglada tak, podjalem pierwsza prace w uk w tamtym roku w sierpniu, od poczatku mialem normalny kod podatkowy 944l , w styczniu tego roku zwolnilem sie i po półtora miesiaca podjalem nowa prace . Po jakims czasie dostalem od starego pracodawcy p45 ale nie przekazalem nowemu pracodawcy bo po prostu nie wiedzialem ze tak trzeba (tak, jestem świeży w lodnynie;)) i dzis dostalem p60 od aktualnego pracodawcy w ktorym jest uwzglednione tylko to co zarobilem u nich , dokladnie £570 z ktorych nie potracili mi zadnego podatku. Ale wiem ze nie przekroczylem kwoty wolnej od podatku, wiec WYDAJE mi sie ze powinienem dostac zwrot, tylko czy moze mi ktos poradzic co teraz mam zrobic majac p45 od starego pracodawcy i p60 od nowego ale bez uwzglednienia starych dochodow. Z gory dziekuje za odpowiedz;)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nie_z_tej_bajki

Post #2 Ocena: 0

2014-05-20 07:36:03 (11 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Zadzwonić do Revenue i zgłosić?
Wyjaśnić sytuację, naliczą od nowa.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

stanislawski

Post #3 Ocena: 0

2014-05-20 08:25:52 (11 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Tylko jak zadzwonić, jak ani me ani be...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

radzik77

Post #4 Ocena: 0

2014-05-20 08:59:10 (11 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

Cytat:

2014-05-20 01:11:21, keeeepcalm napisał(a):
Hej:) wiec moja sytuacja wyglada tak, podjalem pierwsza prace w uk w tamtym roku w sierpniu, od poczatku mialem normalny kod podatkowy 944l , w styczniu tego roku zwolnilem sie i po półtora miesiaca podjalem nowa prace . Po jakims czasie dostalem od starego pracodawcy p45 ale nie przekazalem nowemu pracodawcy bo po prostu nie wiedzialem ze tak trzeba (tak, jestem świeży w lodnynie;)) i dzis dostalem p60 od aktualnego pracodawcy w ktorym jest uwzglednione tylko to co zarobilem u nich , dokladnie £570 z ktorych nie potracili mi zadnego podatku. Ale wiem ze nie przekroczylem kwoty wolnej od podatku, wiec WYDAJE mi sie ze powinienem dostac zwrot, tylko czy moze mi ktos poradzic co teraz mam zrobic majac p45 od starego pracodawcy i p60 od nowego ale bez uwzglednienia starych dochodow. Z gory dziekuje za odpowiedz;)

Obaj pracodawcy wystawiajac P45 i P60 poinformowali rowniez HMRC. Przelicza to sobie i poinformuja Cie w okolicach Listopada.

W biezacym roku masz 1000L?

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,