Mam takie pytanie, gdyż po dzisiejszym dniu wypłaty nieco zgorszył mi się humor...
Otóż jestem w UK 3 miesiąc. Do tej pory pracowałem tymczasowo za min. krajowe poprzez biuro pracy tymczasowej, gdzie dostawałem wypłatę co tydzień (od razy wspomnę, że nie odciągają mi podatku).
Od 27 marca dostałem kontrakt na 24h/tyg w jednej z firm ale pracuję po 32-40h/tyg. Wypłaty są zawsze ostatniego dnia miesiąca, gdzie powiedziano mi, że za te 3 dni marca dostanę wypłatę łącznie z kwietniem. Z tym, że po miesiącu dostaję wypłatę za te 24h/tyg, a nadgodziny są płatne razem z miesiącem następnym.
I tu moje pytania:
1) Czy to wszystko jest zgodne z prawem? m.in. ta płaca za marzec i wypłata nadgodzin w następnym miesiącu
2) Czy podatek w moim wypadku wynosi 20%? Bo po przelewie bankowym wnioskuję, że odciągnięto mi znacznie więcej...
3) Czy to, że jednocześnie pracuję bezpośrednio w firmie i w innej poprzez biuro pracy tymczasowej powoduje odciągnięcie większego podatku lub jakieś inne koszty? Bo z tego co się orientowałem to nie.
W sumie łącznie wyszło mi 156h pracy w tej firmie. Dodatkowo dorabiałem po 1-2 dni w tygodniu dalej poprzez biuro pracy tymczasowej w innej firmie.
Będę bardzo wdzięczny za konstruktywną odpowiedź.