MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rozliczenie podatku PL-UK

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

DrakeLnd

Post #1 Ocena: 0

2014-04-28 21:41:28 (11 lat temu)

DrakeLnd

Mężczyzna

Z nami od: 28-04-2014

Witam.
Mieszkałem do września 2013 w Polsce (miałem adres zamieszkania w jednym mieście i adres zameldowania w drugim). Od września pracuje i mieszkam w Anglii i zamierzam tu zostać na stałę lub minimum kilka lat(dalej mam także adres zamedowania w swoim rodzinnym mieście). Wyjeżdzając do Anglii nie zgłaszałem niczego w urzędzie skarbowym i nie wiem czy jest obowiązek zgłaszania wyjazdu czy nie. Chciałbym teraz rozliczyć PIT-37 (dostalem od pracodawcy w PL PIT-11) i zastanawiam się czy powinnienem przepisać tylko informacje z jednego PITU na drugi jak to robilem do tej pory, poniewaz podatek za prace w UK płacę w UK, czy może mam dodatkowo gdzieś uwzglednić zarobki z Anglii. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2014-04-28 21:54:31 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Google, np pierwszy lepszy z brzegu wynik wyszukiwania:

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Jak-rozliczyc-sie-z-pracy-w-Polsce-i-w-Wielkiej-Brytanii-2766088.html

Malo czasu zostalo Ci na rozliczenie w PL.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

DrakeLnd

Post #3 Ocena: 0

2014-04-28 22:19:44 (11 lat temu)

DrakeLnd

Mężczyzna

Z nami od: 28-04-2014

Dzięki za odpowiedz, tego linka nie znalazlem jakos. Jestem w Anglii od września, więc w roku podatkowym w Polsce byłem około 120 dni czy to coś zmienia w stosunku do tego co jest napisane na powyzszej stronie?

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,