MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

P45 i payslipy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sirKaskadir

Post #1 Ocena: 0

2014-02-08 16:14:23 (11 lat temu)

sirKaskadir

Mężczyzna

Z nami od: 08-02-2014

Witam.
Pracowałem w Londynie przez 3 miesiące w wakacje 2013 roku. Chcę się starać o zwrot podatku (należy mi się zwrot 100%) i chcę ubiegać o niego sam. Właśnie dzwoniłem przed chwilą, żeby dowiedzieć się czy mogą mi go wysłać jeśli jestem już w Polsce i okazało się, że bez problemu. Powiedziano mi, że wystarczy P45 i P85.
Sprawa jest następująca - miałem dwie prace i dostałem tylko jedno P45. Mam za to wszystkie payslipy, z obu prac. Zatem moje pytanie brzmi: jak powinienem złożyć podanie o zwrot? Co powinienem wypełnić i gdzie wysłać?
Mam jeszcze jedno pytanie. Mam konto walutowe i chciałbym dostać na nie zwrot. W Anglii konta mają sort code no. i account no., a z tego co się orientuję, polskie konta mają po prostu jeden długi numer konta. Czy to w jakiś specjalny sposób powinienem gdzieś wpisać ubiegając się o podatek?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc
Pozdrawiam,
Patryk

[ Ostatnio edytowany przez: sirKaskadir 08-02-2014 16:14 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Pestilence

Post #2 Ocena: 0

2014-02-09 19:40:12 (11 lat temu)

Pestilence

Kobieta

Z nami od: 07-04-2010

Wyslij kopie ostatniego payslipa z tej pracy, z ktorej nie masz P45 i napisz list z wyjasnieniem, ze nie dostales P45 oraz, ze wrociles do Polski i chcialbys wplate na konto. Podaj tez dane banku i konta w Polsce oraz dokladny adres swoj i numer telefonu do kontaktu.
Odnosnie zwrotu, musisz skontaktopwac sie z HM revenue.
Ponizej link jak sie skontaktowac:
http://search2.hmrc.gov.uk/kb5/hmrc/contactus/view.page?record=hpkspulskxM

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,