MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Poważny problem z Council tax

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2013-11-06 22:08:39 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jak nie masz w umowie, ze landlord placi council tax, to nie masz za duzo do ugrania. A bardzo rzadko zdarza sie, zeby landlord placil council tax jesli lokal jest wynajety jako samodzielne mieszkanie.

To, ze woda przepisal na Was to tez w sumie nie jest dziwne, w koncu jej uzywacie.

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-11-06 22:14:11 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

zmartwiona83

Post #3 Ocena: 0

2013-11-06 22:25:37 (12 lat temu)

zmartwiona83

Kobieta

Z nami od: 15-08-2013

Nie bój się, nie grozi Ci więzienie jeśli zaczniesz to spłacać..
Mnie rok temu wysłali takie wezwanie ponieważ wpłacałam tax nie na swoje konto (jak się później okazało) i owszem przyszło ze 2 razy jakieś upomnienie ale nie otwierałam bo zdarzało mi się płacić do kilku dni po terminie a jak przyszedł list z wezwaniem do sądu to się załamałam.. Z tym, że ja zadzwoniłam do nich i pani powiedziała, że albo wpłacę od razu całą zaległość albo mam pójść do sądu.. Chyba wydawałam się być przerażona bo pani zaczęła mnie uspokajać, że tam po prostu wyjaśnię swoją sytuację, dlaczego nie płaciłam i zobowiążę się do spłaty zadłużenia w ratach..
Na szczęście miałam możliwość spłacenia całej kwoty jeszcze tego samego dnia a później zabrałam się za odzyskiwanie moich pieniędzy, które przelewałam gdzie indziej :/
Aha, kwota do zapłaty była o 80f wyższa ze względu na to, że musieli wysłać wezwanie do sądu.
Idź tam jutro i po prostu się dogadaj jak człowiek. Jak będziesz spłacał terminowo to nic Ci nie grozi. Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2013-11-06 22:29:24 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2013-11-06 22:14:11, Kocinekk napisał(a):
Mieszkania nie uzywamy sami:) W 2 pokojach my, w pozostalych 2 mieszkaja samotni panowie z Polski, a w salonie jego corka:)

A to co innego. Jak podnajmujecie pokoj, to on powinien placic za cale mieszkanie. A tak wyglada jakby obarczyl Was calym rachunkiem, mimo ze mieszkaja tam inni. Zglosiliscie do urzedu, ze nie jestescie odpowiedzialni za council tax, zeby Was nie scigali w przyszlosci?

W sumie to samo z woda. Przepisaliscie ja na niego z powrotem?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-11-06 22:33:20 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kaskaaa

Post #6 Ocena: 0

2014-01-09 14:51:32 (12 lat temu)

kaskaaa

Kobieta

Z nami od: 05-09-2010

Mam takie pytanie przeprowdzam sie na nowe mieszkanie,a mam do zaplaty jeszcze council tax, zaplace go ale czy ja musze placic za caly miesiac czy tylko te dni ktore bede mieszkac,do odmieszkania mam jeszcze tydzien Dzwonilam do councilu ale powiedzial mi gosciu ze zeby zamknac to musze placic ten miesiac caly.I jak to jest moze mi ktos powiedziec,czy mam placic caly czy tylko za te dni ktore bede jeszcze tam mieszkac.
...

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #7 Ocena: 0

2014-01-09 15:01:50 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2014-01-09 14:51:32, kaskaaa napisał(a):
Mam takie pytanie przeprowdzam sie na nowe mieszkanie,a mam do zaplaty jeszcze council tax, zaplace go ale czy ja musze placic za caly miesiac czy tylko te dni ktore bede mieszkac,do odmieszkania mam jeszcze tydzien Dzwonilam do councilu ale powiedzial mi gosciu ze zeby zamknac to musze placic ten miesiac caly.I jak to jest moze mi ktos powiedziec,czy mam placic caly czy tylko za te dni ktore bede jeszcze tam mieszkac.

placisz do konca umowy, czyli jesli wypowinie masz 15-go dnia miesiaca, to do tego dnia placisz, od 16-go zaplacisz za nowe mieszkanie

ps. w przypadku gdy wyprowadzasz sie przed terminem, dalej musisz placic, czesto podwojnie (za stare i nowe mieszkanie)

Do góry stronyOffline

kaskaaa

Post #8 Ocena: 0

2014-01-09 15:30:14 (12 lat temu)

kaskaaa

Kobieta

Z nami od: 05-09-2010

Dzieki.Ale jesli na nowym mieszkaniu mam rachunki wliczone w cene wynajmu to co w takim wypadku.

Umowe mam do lutego akurat, takze mam nadzieje ze nie bede musiała placic za kogos tez, bo w sumie niby dlaczego.Ja chce to tylko zamknac i tyle,place co miesiac systematycznie takze mam nadzieje ze pojdzie gladko.

[ Ostatnio edytowany przez: kaskaaa 09-01-2014 15:32 ]

...

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2014-01-09 15:45:13 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #10 Ocena: 0

2014-01-09 15:45:31 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2014-01-09 15:30:14, kaskaaa napisał(a):
Dzieki.Ale jesli na nowym mieszkaniu mam rachunki wliczone w cene wynajmu to co w takim wypadku.

Umowe mam do lutego akurat, takze mam nadzieje ze nie bede musiała placic za kogos tez, bo w sumie niby dlaczego.Ja chce to tylko zamknac i tyle,place co miesiac systematycznie takze mam nadzieje ze pojdzie gladko.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>kaskaaa</i> 09-01-2014 15:32 ]

council tax to nie rachunek...

to oplata za przywilej mieszkania w danym miejscu/gminie czy miescie 8-)

cto, to urzednika nie obchodzi ile mieszkan wynajmujesz, jesli umowe masz do marca, to byc moze bedziesz musiala placic za oba mieszkania, dopoki nie znajdzie sie najemca starej chaty...

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,