MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Procedura zwrotu pieniędzy z powodu złego kodu podatkowego

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kam001

Post #1 Ocena: 0

2013-08-05 17:28:31 (12 lat temu)

kam001

Kobieta

Z nami od: 05-08-2013

Witam, czy mogłabym prosić jakąś życzliwą osobę o pomoc w opisaniu procedury zwrotu podatku z powodu złego kodu podatkowego. Nie chodzi mi o rozliczenie roczne (5cio letnie) tylko o same formalności związane ze zwrotem pieniędzy zapłaconych za niewłaściwym kodzie.
Dzwoniłam do revenue i pani powiedziała, że mnie rozumie i nie potrzebny mi tłumacz :-U
A więc, wiem że muszę wysłać moje P60 listem poleconym i znam adres i na tym byłby koniec.
Interesuje mnie czy muszę coś do tego dołączyc np jakieś oświadczenie, czy mogę wysłać tylko kopię dokumentu (pani powiedziała, że oryginał ale nie chciałabym sytuacji, że poczta zgubi lub odeślą po 4 miesiącach), ile będę czekać na pieniądze i w jaki sposób zostaną wypłacone. *TIRED*
Dziękuję za pomoc

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kardam

Post #2 Ocena: 0

2013-08-05 19:20:36 (12 lat temu)

kardam

Kobieta

Z nami od: 04-07-2013

Ten temat jest zwiazany z Twoim zapytaniem
Jesli stwierdzili, ze potrzebuja P60, to tylko P60 potrzebuja. Osobiscie dolaczylabym list, ze mialam zly kod podatkowy i prosze o rozliczenie roczne.
Po drugie skoro oryginaly, to tylko oryginaly. Skseruj sobie P60, a oryginal wyslij.
Jesli dostaniesz zwrot podatku, to otrzymasz czek od Revenue.

[ Ostatnio edytowany przez: kardam 05-08-2013 19:21 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,