|
|
---|---|
Grzeczny888 | Post #1 Ocena: 0 2013-05-23 20:34:01 (12 lat temu) |
Z nami od: 31-08-2012 Skąd: Londyn |
Witam wrocilem jakis czas temu do Polski i rozliczylem sie liczac na zwrot podatku. Dostalem wlasnie list z rozliczeniem i jedno mnie martwi. uzywajac wszelkich kalkulatorow wyszlo ze powinienem dostac okolo 1000 funtow jednak nalezy mi sie tylko 330. Wszystko z rozliczenia rozumiem tylko jedna kolumna mnie nurtuje. Mianowicie chodzi o PLUS TOTAL ADJUSTMENTS ktory okraja moj zwrot o ponad 600 funtow. Pewnie jest to tak jak w polsce ze jezeli ma sie jakies dlugi czy cos to pobiera ze zwrotu. Ale ja duzo wczesniej wiedzialem ze wracam i JESTEM PEWIEN ze nie mialem zadnych dlugow, mandatow czy pozyczek. Czy moze mi ktos wyjasnic o co chodzi?? Albo jak mam sie dowiedziec za co jest uciete te 600 funtow??? Do rozliczenia wziolem se firme zeby bylo latwiej i przyjemniej a tu takie nie mile zaskoczenie. Bede wdzieczny za pomoc POZDRAWIAM
|
Grzeczny888 | Post #2 Ocena: 0 2013-06-12 20:31:43 (12 lat temu) |
No i już wiem za co to jest. W ravenue powiedzieli że pracowałem też w 2010 roku i nie były odprowadzane podatki. Śmieszne jest to ze ja 7 lat pracowałem w jednej firmie na cały etat. Więc nie możliwe jest żebym miał inną pracę.
Czy ktoś miał podobnie. Muszę to wyjaśnić tylko nie wiem jak. Raczej to oni powinni mi udowodnić to niż ja im. Bo nigdzie nie pracowałem dorywczo nigdy. Pozdrawiam |
Grzeczny888 | Post #3 Ocena: 0 2013-06-12 21:32:48 (12 lat temu) |
No i już wiem za co to jest. W ravenue powiedzieli że pracowałem też w 2010 roku i nie były odprowadzane podatki. Śmieszne jest to ze ja 7 lat pracowałem w jednej firmie na cały etat. Więc nie możliwe jest żebym miał inną pracę.
Czy ktoś miał podobnie. Muszę to wyjaśnić tylko nie wiem jak. Raczej to oni powinni mi udowodnić to niż ja im. Bo nigdzie nie pracowałem dorywczo nigdy. Pozdrawiam |
|