Chcicałbym nakreślić jedną sprawę. Jestem w UK od listopada. Mam jedną pracę i od początku Revenue pobierało mi podatek... kod podatkowy 0T W1. Byłem jednak odwiedzić urząd chcąc zmienić podatek. Kobieta posadziła mnie przy tel i gościu po zebraniu wszystkich danych (m.in. oprórcz podstawowcyh, nazwę pracodawcy, odprowadzony podatek, aktualny kod) powiedział mi, że mój kod zostanie zmieniony. Przyślą mi pismo i pismo dla mojego pracodawcy. Dzisiaj takie pismo otrzymałem. Na jednym liście oświadczyli, że zmieniają mi kod na 810L do 5 kwietnia 2013, a na drugim, że kod będzie 944L - od 6 kwietnia 2013 na następny cały rok podatkowy. Jednak w żadnym z tych listów nie ma wspomniane na temat zwrotu podatku nadpłaconego przez ten czas. Co muszę zrobić teraz? Iść z tym do lokalnego urzędu HM, czy po prostu czekać, aż sami mi przyślą list odnośnie co zrobić, żeby podatek odzyskać. Pytania mogą wydawać się głupie jednak nigdy nie miałem do czynienia z podatkami. Szczególnie tutaj w UK. Prosze o odpowiedź.
Pozdrawiam
[ Ostatnio edytowany przez: nowik74 28-02-2013 14:40 ]