Str 6 z 6 |
|
---|---|
Roberto480 | Post #1 Ocena: 0 2013-02-15 20:44:47 (12 lat temu) |
Z nami od: 11-07-2012 Skąd: Peterborough |
Powiem wam dlaczego tak jest
Bez kombinowania i zalatwiania w PRL-u czlowiek jezeli chcial zyc ponad przeciętna ustalona przez ideologow partyjnych musial kombinowac Najprawdopodobniej w ZSSR tez tak bylo,wiec my myslimy ze tak dalej trzeba to chyba juz zostalo zakodowane. Dlatego A nglik w wiekszosci jak mowi ze tak jest to jest my inaczej. Pomimo ze te czasy minely-chyba to ja i jak widze reszta nas tz. Ruskich i Polakow idac cos zalatwic a wiadomo ze tam pracuje jakichs nasz krajan lub sasiad z za miedzy bierzr butelke lub fajki to faceci,a kobiety zazwyczaj pieka ciasta torty i wala jak w dym zalatwiac Duzo wody jeszcze uplynie zebysmy chcieli cos zrobic uczciwie bez kombinowania Po prostu inna mentalnosc i doswiadczenia z pezeszlosci |
samotnia | Post #2 Ocena: 0 2013-02-15 21:16:16 (12 lat temu) |
Z nami od: 08-01-2013 Skąd: g.manchester |
boze,widzisz i nie grzmisz?!!gdanszczanka napisala:to ludzie dopuszczaja sie oszustwa...itd.,popieram ja w 100%!GRUBASON z calym szacunkiem dla ciebie:"nie sa pasozytami..."a kim,dodalabym jeszcze kilka innych epitetow.prawo angielskie jest latwiejsze niz polskie.jestes rezydentem uk-musisz placic podatek,jesli kupujesz ,sprzedajesz,osiagasz dochod-placisz podatek,jesli ktos mysli,ze moze kupowac cos zagranica nie placac tu podatku,to jego sprawa i nie dosc,ze go kiedys pozbawia zasilkow,to grozi mu jeszcze inna odpowiedzalnosc.inna sprawa -jesli takiego"inwestujacego w przyszlosc" przylapia, to nastepny polak napisze:"czekam juz 2 lata na chb,wtc,hb....,tylko dlatego,ze mrs or mr,od ktorego zalezy nasz benefit mial wczesniej do czynienia z"inwestorem". chociaz niektorym ciezko w to uwierzyc-prawo Kalego nie obowiazuje.nie chce byc wredna -nic nie dodam
|
Post #3 Ocena: 0 2013-02-15 21:46:00 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
samotnia | Post #4 Ocena: 0 2013-02-15 23:35:13 (12 lat temu) |
Z nami od: 08-01-2013 Skąd: g.manchester |
grubasson,przeczytaj prosze co napisales od slow"mam duzo znajomych...do slow pozwala im osiagnac cos innego"inne twoje slowa"mam dla nich cos w rodzaju uznania bo dobrze kombinuja..."Aaaa,to kombinatorstwo to nie kradziez?!inne nacje kradna-mu,polacy kombinujemy.ja nie mam takich znajomych,bo tak jak adacymru swoje uznanie i czas poswiecam dla znajomych ktorzy nie naciagaja nikogo.tez dostalam tu w kosc jak wielu z nas,i z szacunku lda samej siebie,przebywam z ludzmi ktorych szanuje.napisalam tylko,co mowi prawo angieskie i...zycze tym "uczciwym inaczej"spokojnych snow,tylko zeby sie nie obudzili z reka w...
|
gdanszczanka | Post #5 Ocena: 0 2013-02-16 00:06:37 (12 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2012 Skąd: South east |
Wiem, że "okazja czyni złodzieja" - ale nikt sie nie zastanawia nad tym dlaczego, jest w UK, tak prawo pomocy społecznej skonstruowane??
Nie dlatego, że sa oni głupi - tylko, że wierzą w szczerość i uczciwość obywateli... To jest, moim zdaniem, bardzo dobre traktowanie przeciętnego czlowieka. Nieetycznym jest nadużywanie zaufania. Tak jak pisałam - czasy rozrachunku nadchodzą i wtedy ciekawe jakim uczuciem bedziesz darzył tych co okradali państwo ratujące ich leniwe dupska??? Współczucie??? Jak będą pierdzieli w angielski pasiak??? Odbiegne trochę od tematu, w celu przybliżenia osobliwej mentalności Brytyjczyków... Historycznie : Jako narzedzie walki w wojnach, pierwszym był łuk. Trzeba było opanować sztuke posługiwania sie nim, żeby trafić do celu...Trzeba było być mistrzem. Następnie skonstruowano kuszę - Brytyjczycy stanowczo odmówili posługiwania sie tą bronią, stwierdzając, że żeby zabijać - trzeba być wirtuozem w posługiwaniu sie rynsztunkiem. Nieetycznym jest zabijać z łatwością. Oszustwo i kombinatorstwo - to takie ŻYCIE NA ŁATWIZNĘ... Phi
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2013-02-16 00:16:05 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|