MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 5 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gogo_nia

Post #1 Ocena: 0

2013-02-16 15:52:12 (12 lat temu)

gogo_nia

Kobieta

Z nami od: 12-01-2009

Nieprawda,council nie ma juz nic do tego jesli sprawa jest u komornika.Pieniadze najlepiej wplacic poczta,jest taka specjalna usluga,niektorzy nawet tego wymagaja,wtedy pieniadze sa u nich w ciagu kilku godzin.Niestety z nimi trzeba uwazac,nietorzy dzialaja bardzo szybko i agresywnie,ale jestem pewna ze jesli wplacilas te pieniadze to narazie dadza ci odetchnac,tylko musisz im co pare dni cos tam wplacic,aby sie uspokoilo.No i moga ci dowali koszty za spoznienie,za kazda wizyte oczywiscie,td.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-02-16 23:53:42 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

JackHeir

Post #3 Ocena: 0

2013-02-17 00:31:05 (12 lat temu)

JackHeir

Mężczyzna

Z nami od: 08-04-2008

Proponuje pojsc do najblizszego w miejscu zamieszkania biura Citizen Advice Bureau , przedstawic im Twoja sytuacje i poprosic o zmiejszenie rat , a komornika poinformowac ze Twoja sprawa jest w Citizen Advice Bureau , odrazu zmienia nastawienie do Ciebie i po sprawie ....
,,,, ludzie są jak ptaki , odlatują do innych miejsc ,,,,

Do góry stronyOffline

kulikulik

Post #4 Ocena: 0

2013-06-17 14:15:38 (12 lat temu)

kulikulik

Mężczyzna

Z nami od: 17-06-2013

Hej, temat obszerny choc bardzo wstydiwy bynajmniej dla mnie. Sluchajcie potrzebuje pomocy bo mam komornika za Council tax, ale sprawa jest o tyle dziwna i trudna, ze ja juz zglupialam. W styczniu landlord wyrzucil mnie na bruk, policja nie pomogla i w ogole - jakos przezylismy. City council mi pomagal bo to nielegalne niby - nie wiem - nie znam sie. Po dwoch miesiacach zbieralem listy ze starego adresu a tam pismo od komornika. Myslalem ze to kpina. Olalem. Potem dostawalem juz kolejene na moj obecny adres. Zaczalem placic Standing order na moj obecny tax oraz na bailiff. Ze starego adresu zostalo £56,16 council tax plus £111 bailiff. Wiec wplacilem pierwsza rate £17,16, a potem co tydzien £15/week - tytulem numer konta w coucilu - bailiff Lacznie wplacilem £77,16. Dzis sie okazuje ze council sciga mnie dalej za te £56,16 a komornik chce ode mnie okolo £263. Przerwalem ten standing order bo ani council sie nie splacil ani nic na komornika nie poszlo. Wplaty sa potwierdzone bo bylem w councilu i oni je otrzymali. Co mam zrobic, bo nie wiem??? Chce znow wplacac po £20 co tydzien ale uprzednio wysle list do komornika, ze tak zrobie co wy na to?

Do góry stronyOffline

kulikulik

Post #5 Ocena: 0

2013-06-17 14:19:30 (12 lat temu)

kulikulik

Mężczyzna

nie wiem co z tym zrobic? jak ustawic ten standing??
1) Biezacy adres tytulem: numer w coucilu
2) stary adres te £56,16 tytulem: numer i stary adres sie nie zmiesci...
3) komornik tytulem: numer i bailiff.

Bez sensu i tak te 3 standingi mam ustawic?? A co z tym co juz wplacilem??

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #6 Ocena: 0

2013-06-17 14:33:56 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

A te raty które płaciłaś za poprzedni adres to były uzgodnione z komornikiem czy tylko tak sobie wpłacałaś?
Tylko council może pomóc lub próba dogadania się z komornikiem i ustalenia jasnych warunków spłaty.
Ja bym jednak gadał najpierw w Councilu.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2013-06-17 14:36:19 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

A w ogole to ustaliles czy faktycznie byles winny te pieniadze? Zglosiles do urzedu date wyprowadzki/wyrzucenia z lokalu?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

kulikulik

Post #8 Ocena: 0

2013-06-17 14:40:56 (12 lat temu)

kulikulik

Mężczyzna

sam od siebie zaczalem wplacac te pieniadze. bo babka w coucilu powiedziala zeby cos wplacac i bedzie dobrze. A teraz council mowi ze mam gadac z komornikiem. Gadalem z nim i mu powiedzialem ze wysylam takie kwoty na konto councilu a on powiedzial ze zadzwoni i sie dowie. Po chwili oddzwonil i powiedzial ze council nie potwierdza mojej wersji. na drugi dzien lecilem do councilu i babka powiedziala ze maja te wplaty i ze mam wyslac komornikowi ten statment wplat.

Do góry stronyOffline

kulikulik

Post #9 Ocena: 0

2013-06-17 14:42:31 (12 lat temu)

kulikulik

Mężczyzna

Cytat:

2013-06-17 14:36:19, Richmond napisał(a):
A w ogole to ustaliles czy faktycznie byles winny te pieniadze? Zglosiles do urzedu date wyprowadzki/wyrzucenia z lokalu?

council mi pomagal w tej kwestii... wszystko bylo zgloszone

Do góry stronyOffline

kulikulik

Post #10 Ocena: 0

2013-06-17 14:44:14 (12 lat temu)

kulikulik

Mężczyzna

z tym komornikiem nie da sie dogadac on mi kazal pozyczac pieniadze od rodziny czy znajomych bo on nie zgadza sie na takie drobne wplaty

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,