MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Complain o council tax???

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

nicia

Post #1 Ocena: 0

2013-01-11 11:41:05 (13 lat temu)

nicia

Kobieta

Z nami od: 15-10-2006

Witam. Płacę podatek jak każdy z Was,ale już drugi rok z kolei szlag mnie trafia gdyż na mojej ulicy nie sypią solą ani piaskiem,a o chodnikach już nie wspomnę. Jak tu dziecko do szkoły zaprowadzić(wczoraj się przewróciło bo tak było ślisko). Chciałabym napisać complaina że płacę podatek jak każdy inny a nic nie robią na mojej ulicy.Najgorsze że mieszkam na górce,w zeszłym roku to nie było mowy żeby autem podjechać pod domu:/. Czy może ktoś pisał taki list i może pomóc? dzięki

[ Ostatnio edytowany przez: nicia 11-01-2013 12:06 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

derek22

Post #2 Ocena: 0

2013-01-11 14:30:06 (13 lat temu)

derek22

Mężczyzna

Z nami od: 11-01-2013

siema.
mozesz napisac list do miasta, tylko bardzo wazne aby on nie byl w formie oskarzenia, do tego dobrze jak mialbys wiecej podpisow ludzi z ulicy. mozesz tez wejsc na strone council i tam jest miejsce na takie sprawy. generalnie anglicy nie maja obycia ze sprawami zimy, dopiero sie ucza, kiedys nie bylo tutaj tak. pamietaj odrzuc forme narzekania i oskarzania, dyplomatycznie. powodzenia.

Do góry stronyOffline

Tiger85

Post #3 Ocena: 0

2013-01-11 14:46:56 (13 lat temu)

Tiger85

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 09-12-2012

derek22 nie gadaj głupstw , jak nie oskarżać? to może jeszcze ich pochwalić? ja już dwa razy na stronie councilu zlożyłem complaina o nieopróznianie śmietników na czas, napisałem że przestane płacić council tax skoro nikt mi nie zabiera śmieci a ponadto zaczne je wysypywać na chodniki , efekt? już po 10 minut dostałem telefon że moje smiecie będą zabierane już jutro a pozniej na czas co tydzień

Do góry stronyOffline

Lucy_J

Post #4 Ocena: 0

2013-01-11 16:08:32 (13 lat temu)

Lucy_J

Kobieta

Z nami od: 16-11-2012

Popieram Tigera!

Ja mialam problem z wywozem smieci. Smieciarze w ogole nie trzymali sie wyznaczonego schematu, zabierali kosze jak chcieli.

Telefonowalam do councilu pare razy, zawsze milo, grzecznie ale niestety to nie dalo.

Az zadzwonil moj maz, ktoremu juz nerwy puscily i powiedzial w paru mocniejszych slowach co o tym mysli. To mielismy nawet specjalna delegacja panow z councilu co jezdzili i sprawdzali czy kosze sa regularnie oprozniane.

Doszlo do tego ze teraz to oproznili nam dwa razy w okresie swiatecznym (jak nigdy sie z tym nie kwapili).

Nie mowie ze trzeba byc chamem i prostakiem i rzucac wujami na prawo i lewo, ale jesli za cos placisz i nie jest nic robione, to sorry batory ale skarge wniesc trzeba.

Do góry stronyOffline

derek22

Post #5 Ocena: 0

2013-01-11 16:54:30 (13 lat temu)

derek22

Mężczyzna

smieci a warunki klimatyczne to nie to samo. poczytajcie sobie jak ten problem rozwiazuja w innych miastach:

There is no law stopping you from clearing snow and ice on the pavement outside your home or from public spaces. It's unlikely you'll be sued or held legally responsible for any injuries on the path if you have cleared it carefully.
Salt bins have been installed at strategic locations across the borough for residents who want to clear icy paths and pavements this winter.
There are 20 salt bins for people who choose to clear ice and snow from footpaths in front of their homes. Each bin contains one tonne of salt - and these will be refilled regularly when the weather demands it.
Neighbourhood watch co-ordinators are also being offered 50 kilos of salt each for use in their streets, while supplies are also available for churches and other community organisations.

Do góry stronyOffline

derek22

Post #6 Ocena: 0

2013-01-11 17:05:05 (13 lat temu)

derek22

Mężczyzna

http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18098759

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie