STRONA 3 Have you made any income tax losses in the year 2011-12? Dochód 500 wydatki 987 więc odpowiadam YES?
STRONA 4 Have you had any 2011-12 Income Tax refunded or off-set by us or JobCentre Plus? Dostałem kilka funtów zwrotu za wcześniejsze lata, więc znowu YES?
Ponieważ te 987 były wydatkami na sprzęt to 987 - 500 = 487
Ujmuję te 487 jako CAPITAL ALLOWANCE dokładnie ANNUAL INVESTMENT ALLOWANCE.
Na kolejnej stronie mam: Loss from this tax year set-off against other income for 2011-12: wpisuję owe 487
Problemy pojawiają się w sekcji 4.FILL IN YOUR RETURN. Co wpisać w poniższe? W 2010/11 nie miałem żadnych strat i odpisów. Po prostu zapłaciłem ile wychodziło %.
Earlier years' losses (which can be set against certain other income in 2011-12):
Unused losses carried forward:
Relief now for 2012-13 trading, or certain capital losses:
Year for which you are claiming relief above:
Czy powinienem wpisac w 3 linii owe 487 zaś w 4 2012/13? Nie pozwala mi sytem iść dalej dopóki nie wpisze nic w pierwszą linię. Zera nie akceptuje. Wpisuję owe 487, choc nie wiem dlaczego skoro dotyczy to wcześniejszych lat, tylko aby puściło mie dalej.
Na kolejnej stronie wpisuję sumę jaką uzyskałem ze zwrotu podatku nadpłaconego w poprzednich latach.
Kolejna strona zzwiera sekcję o niedopłacie podatku
Our records show that your 2011-12 PAYE Notice of Coding includes an adjustment for tax underpaid. Please complete the following question(s).
Underpaid tax for earlier years included in your tax code for 2011-12:£ 0.00
Skoro piszą że mają informację o niedopłacie skąd to zero? Zakładam, że pytaja ot tak sobie

Będę wdzieczny za rady osób, które mają jakieś pojęcie o podatkach. Chętnie dałbym to komus do rozliczenia ale przy takich wpływach nie kalkuluje się za bardzo