Str 3 z 3 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2015-04-23 15:47:40 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Bezler | Post #2 Ocena: 0 2015-04-23 23:07:30 (10 lat temu) |
Z nami od: 22-02-2015 Skąd: NWM |
Dzięki śliczne za odpowiedzi, dostałem kod 1060L, pozdrawiam
![]() |
hants | Post #3 Ocena: 0 2015-04-24 16:54:28 (10 lat temu) |
Z nami od: 28-03-2006 Skąd: Solent |
Cytat: 2015-04-23 15:47:40, leonka napisał(a): Cytat: 2015-04-22 23:14:43, hants napisał(a): "Dopoki nie przekrocze 10k, tak mi szef wyjasnil" W ciagu pierwszych 3 miesiécy pracodawca ma obowiazek pobrac od Ciebie 30 procent PRZEWIDYWANYCH rocznych zarobków. Owszem- pierwsze 10k jest bez podatku, niemniej zaliczka powinna byc pobrana. Ten przepis powoduje wiele nieporozumiem i idiotycznych komentarzy typu 'happy taxman', etc. Jesli w kwietniu i maju bedziesz zasuwal jak szalony z nadgodzinami, to ta przewidywana kwota bedzie po prostu bardzo duza i dlatego skladki pobrane moga byc wyzsze w miesiacach w ktorych zarobisz mniej. Normalnie w takiej sytuacji w okolicach grudnia robia korekté i np nie pobieraja podatku w ogole w nastepnych miesiacach.. [ Ostatnio edytowany przez: <i>hants</i> 22-04-2015 23:18 ] Bzdura... Nie ma czegos takiego jak "zaliczka"na poczet podatku... Cytat: "czy mam obowiazek poinformowac pracodawce o drugiej pracy? " Generalnie - nie. To wolny ekonomicznie kraj i nikogo nie interesuje co robisz poza praca. Inland Revenue wysyla tylko list do pracodawcy z informacja jaki podatek maja od Ciebie pobrac, bez podawania przyczyn. Mozesz sobie 'przelaczac' glownego pracodawce wedle woli i uznania, wielokrotnie. Wracajac do pytania: jest tylko kilka zawodów w których musisz - zarejestrowana pielégniarka np (RGN), policjant, MP etc. Bzdura... Agencja moze miec wymog ze trzeba poinformowac o nadgodzinach (ekstrymalnie: piloci nie moga sobie dorabiac w innych liniachlotnichych) . Zalezy od wykonywanego zawodu a takze od wewnetrznych przepisow firmy. Chodzi o to aby nie przekroczyc sredniej 48 godzin, czasme w drugiej pracy trzeba podpisac opt-out, inaczej firma moze miec problemy. Cytat: " Nie bardzo się orientuje z tymi agencjami, czy dostanę tax kod BR za samo to że jestem zarejestrowany w innych agencjach? " Tak, ale to az tak bardzo nie boli! Pod koniec roku podatkowego IR zwroci Tobie nadplacony podatek. Nic nie musisz robic, dostaniesz list i czek KOlejna bzdura... Za sama rejestracje nie daja kodow podatkowych, tylko od zarabianych w tej agencji pieniedzy. IR rowniez nie zwraca pieniedzy za kod BR jesli slusznie byl on nadany. I boli i to bardzo, jesli wpierwszej pracy zarabia sie przyzwoicie i przekroczy kwote wolna... Uważałbym z tymi komentarzami, bo się okaże, że sama pleciesz głupoty. https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/407335/Calc_tables__2015_.pdf Chcieć to znaczy móc!
|
myslon83 | Post #4 Ocena: 0 2015-05-11 17:39:23 (10 lat temu) |
Z nami od: 11-05-2015 Skąd: rugby |
jestem na holidayu jeszcze 10 dni a zaczynam nową pracę w jego trakcie by uzyskać pieniądze czy jak zrezygnuje z pracy teraz to strace reszte holidaya czy wypłacą mi go na ostatnim payslipie
|
zenek789 | Post #5 Ocena: 0 2015-09-30 13:34:02 (10 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 30-09-2015 Skąd: londyn |
My korzystaliśmy z pomocy Agencji *********z Gdańska (firma ma też biura w wielu innych miastach). Plusem jest dopasowanie pracowników z odpowiednim wykształceniem i doświadczeniem. Kontakty też bardzo profesjonalne. Co do samych pracowników, to też chyba mieliśmy szczęście, bo sprawnie wykonywali powierzone zadania.
|
|
|
tomaszzet | Post #6 Ocena: 0 2015-09-30 13:38:21 (10 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Cytat: 2015-09-30 13:34:02, zenek789 napisał(a): My korzystaliśmy z pomocy Agencji ) z Gdańska (firma ma też biura w wielu innych miastach). Plusem jest dopasowanie pracowników z odpowiednim wykształceniem i doświadczeniem. Kontakty też bardzo profesjonalne. Co do samych pracowników, to też chyba mieliśmy szczęście, bo sprawnie wykonywali powierzone zadania. A to w zwiazu z czym? Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|