MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z Council Taxem

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

nieznaoma

Post #1 Ocena: 0

2012-10-30 11:16:52 (13 lat temu)

nieznaoma

Kobieta

Z nami od: 30-10-2012

Witam,moze ktos pomoze mi bo ja juz nie wiem co robic.Otoz jestem zadluzona za Council Tax na kwote 1800.00 funtow(niewiem dlaczego az taka kwota,gdyz roczny moj Council wynosi 1000.00funtow).
Mialam juz wizyte komornika,ktory chcial zabrac wszystko,ale zaplacilam mu zadana kwote(pozyczylam od znajomych).Obecnie zadaja odemnie kwoty 250 funto na miesiac(placac na raty),problem w tym ze ja nie jestem w stanie placic takiej kwoty.Pomozcie mi co ja mam zrobic???
Dodam ze zadluzylam sie z powodow bardzo duzych problemow zdrowotnych w rodzinie:(

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2012-10-30 11:21:23 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

A czemu nie wystapisz do urzedu z zapytaniem skad taka kwota dlugu. Aby sprawa zostala przekazana do komornika, to musialo uplynac juz troche czasu i urzad na pewno wysylal Ci listy z informacja, ze jestes zadluzona i na jaka kwote.

Nie wiem czy urzad bedzie z Toba rozmawial skoro dlug zostal juz przekazany do komornika, ale sprobuj z nimi wyjasnic. Jak nie, to kontaktuj sie z komornikiem. Rowniez z komornikiem kontaktuj sie by wynegocjowac nizsze raty.

Chowanie glowy w piasek nigdy nie jest dobra opcja. Jak tylko masz problemy z jakimikolwiek platnosciami, to od razu negocjuj raty.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

nieznaoma

Post #3 Ocena: 0

2012-10-30 11:24:40 (13 lat temu)

nieznaoma

Kobieta

Zapytalam w urzedzie skad taka kwota,to stwierdzili ze doliczyli za 3 miesiace dodatkowo bo nie placilismy(tylko w tym problem ze juz pod tamtym adresem nie mieszkalismy i im to zglosilismy).Z komornikiem jak sie skontaktowalam to powiedzial,ze albo bede placila im po 250 funtow,albo zabiora wszystko z domu. Wpadlam po uszy i nie mam pojeciak jak z tego wyjde:(Zalamka na maxa:(

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2012-10-30 11:37:08 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Skoro nie mieszkaliscie pod jakims adresem, a naliczyli Wam nienaleznie podatek, to musisz z tym walczyc i pisac wniosek z wyjasnieniem. Dolaczyc rowniez dowod, ze nie mieszkalas pod tym adresem w tym okresie.

Negocjuj z komornikiem. Powiedz, a nawet napisz, ze bedziesz placic, ale mniejsze kwoty.

Niestety council tax jest egzekwowany bezlitosnie. Platnosci za karty kredytowe itp nie sa tak stanowczo scigane. Wiec moze nie plac czegos innego, pozycz pieniadze i splacaj council tax.

Jesli Cie to wszystko przerasta, to proponuje wizyte w CAB. Wez wszystkie papiery ze soba, cala korespondencje, moze cos Ci doradza. Moze napisz Ci list do urzedu i do komornika albo zalatwia zmniejszenie rat.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #5 Ocena: 0

2012-10-30 11:53:43 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

zawsze mozna zamienic pieniadze na wiezienie, bo dlugi w stosunku do councilu mozna odsiedziec...

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-10-30 12:14:00 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

nieznaoma

Post #7 Ocena: 0

2012-10-30 12:16:08 (13 lat temu)

nieznaoma

Kobieta

Tylko ja wlasnie nie moga pojsc do wiezienia!!!!Niechce!!!
Sytuacja naprawde mnie przerosla,bede robila wszystko co tylko moge aby splacic ten tax!!!
Pieniedzy niestety nie mam skad juz pozyczyc:(

Do góry stronyOffline

berenika

Post #8 Ocena: 0

2012-10-30 12:28:05 (13 lat temu)

berenika

Kobieta

Z nami od: 30-12-2009

Cytat:

2012-10-30 12:14:00, nuska napisał(a):
Dług ci umorza i zaczniesz od nowa.

Jesteś pewna tego co piszesz??
...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #9 Ocena: 0

2012-10-30 12:29:37 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-10-30 12:16:08, nieznaoma napisał(a):
Tylko ja wlasnie nie moga pojsc do wiezienia!!!!Niechce!!!
Sytuacja naprawde mnie przerosla,bede robila wszystko co tylko moge aby splacic ten tax!!!
Pieniedzy niestety nie mam skad juz pozyczyc:(

z tego co pisalas w pierwszym poscie wynika, ze nie placilas council tax ponad rok, z pewnoscia masz kupe listow z przypomnieniami i ostrzezeniem co zrobia... czemu wczesniej nie zglosilas sie, gdy zadluzenie nie bylo wielkie?
z pewnoscia rozlozyliby na dogodne raty, chocby po kilka funtow tygodniowo

Do góry stronyOffline

nieznaoma

Post #10 Ocena: 0

2012-10-30 12:32:21 (13 lat temu)

nieznaoma

Kobieta

Po pierwsze zrobilam bardzo wielki blad wpuszczajac komornika do domu,ale jak to mowia"madry polak po szkodzie".
Po drugie ja nie chce,aby dlug mi umorzyli,tylko chcialabym splacac w mniejszych ratach,bo naprawde mnie nie stac na 250,00 funtow miesiecznie.
Po trzecie ja nie chce pojsc do wiezienia:(
A po czwarte nie mam pojecia jak ja do tego dopuscilam,to nie wymowk,ale poprostu pogubilam sie w tym wszystkim(za duzo problemow na glowie):(Meczy mnie juz to wszystko,zabrnelam za daleko w to wszystko:(

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,