odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Unavailable |
Post #1 Ocena: 0 2012-07-04 08:50:29 (13 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2012 Skąd: High Wycombe |
Hej na wstepie powiem, ze nie mam polskich znakow, co chyba was nie zaskoczy. Mam maly problem zwiazany z wynajmem mieszkania w pakistanskiej agencji. Na umowie sa 3 osoby, z ktorych jedna tylko jest studentka. Niestety w niedlugim czasie po wprowadzce pojawily sie 2 nowe studentki, ktore z nami zamieszkaly na jakis czas (taki byl plan ale zostaly do konca umowy ), dlatego tez wyslalismy papiery tych 3 studentek do councilu aby byc zwolnionym z council tax'u.
Minal rok umowa sie skonczyla a agencja stwierdzila, ze chce otrzymac dokument zwiazany z tym iz council tax byl oplacony i mieszkanie jest nie zadluzone. Martwi mnie ta sytuacja poniewaz te dwie studentki, ktore byly na council taxie nie figuruja na umowie mieszkania z agencja. Jak te sprawe moglbym rozwiazac? Jesli nie da sie jej rozwiazac, jakie mnie i moich znajomych czekaja konsekwencje? Prosilbym o szybka odpowiedz w tej sprawie. Pozdrawiam Cytat:
|

|
 |
|
|
Richmond |
Post #2 Ocena: 0 2012-07-04 08:54:43 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Agencje interesuje tylko to, ze nie ma dlugu. Nie powinni urwac Ci glowy za te studentki. Poza tym jedyne co moga Ci zrobic, to Cie wyrzucic z mieszkania za zlamanie umowy.
Co do zwolnienia z coucil tax, to czy wszyscy mieszkancy nie musza byc przypadkiem studentami dziennymi? Z Twojego postu nie wynika czy Ty tez byles/jestes studentem dziennym.
Carpe diem.
|

|
 |
|
Unavailable |
Post #3 Ocena: 0 2012-07-04 08:59:03 (13 lat temu) |
Nie jestem studentem. Na umowie byly 3 os z czego jedna byla studentka dzienna. Na papierach wyslanych do councilu byly 3 dzienne studentki. Co mnie martwi to, to wlasnie, ze moga doczepic sie do tych dwoch studentek ktore byly w councilu a nie byly na umowie mieszkania. Stawka jest depozyt, ktorego nie chca oddac z powodu tego councilu, ktorego im jeszcze nie przedstawilismy.
|

|
 |
|
krakn |
Post #4 Ocena: 0 2012-07-04 08:59:31 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Przecież to Council zwolnił was z opłaty podatku, skoro was zwolnił z opłaty, to nie ma długu.
Jak nie ma długu to co się martwisz?
hm, pierwszy raz sie spotykam że ktoś wymaga by im dostarczyć zaświadczenie, przecież landrod może sobie sam to sprawdzić.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
Unavailable |
Post #5 Ocena: 0 2012-07-04 09:00:27 (13 lat temu) |
Dodam ze juz tam nie mieszkamy umowa wygasla i wszyscy sie wyprowadzili.
|

|
 |
|
|
krakn |
Post #6 Ocena: 0 2012-07-04 09:02:37 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Firma depozytowa nie pozwoli zatrzymać depozytu, jeżeli nie będzie zadłużenia.
W jakiej firmie masz zdeponowany depozyt? Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
autor65 |
Post #7 Ocena: 0 2012-07-04 09:29:01 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-08-2010 Skąd: Portsmouth |
Nie do konca zrozumialem. Mam przyklad moich dzieciakow. Troje z nich studiuje i ma zwolnienie z taxu za domek ale.... jedna osoba nie uczy sie i zamieszkuje razem z nimi. Ta osoba placi tax za caly dom pomniejszony tylko o 20% z uwagi na pozostalych mieszkancow studentow. człowiek się zmienia za ...granicą
|

|

|
|
Richmond |
Post #8 Ocena: 0 2012-07-04 09:51:36 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
No wlasnie wydaje mi sie, ze autor watku oszukal council, bo jak nie wszyscy sa studentami, to trzeba placic council tax.
Ale z punktu widzenia agencji, to ich nie obchodzi. Natomiast jesli council sie dowie, to moze ich scigac za fraud. Dwie oddzielne sprawy. Carpe diem.
|

|
 |
|
Unavailable |
Post #9 Ocena: 0 2012-07-04 12:00:26 (13 lat temu) |
To dziwne bo ja slyszalem ze wystarcza dwie osoby aby caly dom byl zwolniony z council taxu. Gdyby bylo inaczej czemu nie dostalem poinformowania z councilu o tym, ze zalegam z zaplata? Council tax przez caly rok nie wyslal mi zadnego listu z tym ze cos zalegam. Po wprowadzce wyslalismy jedynie informacje o tym ze mieszkaja w tym domu 3 studentki i od tamtego czasu cisza.
|

|
 |
|
Unavailable |
Post #10 Ocena: 0 2012-07-04 12:07:04 (13 lat temu) |
Moze rozpisze sprawe jeszcze raz dokladnie. Wynajalem dom z dziewczyna i kolezanka. Tylko kolezanka jest studentka. Po niedlugim czasie wprowadzily sie jeszcze dwie studentki o ktorych agencja nic nie wiedziala cala umowe (byly w potrzebie, ale zostaly do konca umowy z nami), i tych 3 studentek papiery wyslalismy do councilu (od tamtej pory cisza). Teraz umowa sie skonczyla, dom zostawilismy bez zadnej szkody - czekalismy na depozyt, kiedy agencja zadzwonila do mnie i stwierdzila, ze nie odda nam depozytu do czasu, do kiedy nie przedstawimy im papieru z councilu swiadczacym o tym, ze mieszkanie nie jest zadluzone. Co mnie martwi? Ze na tym papierze z councilu sa tylko nazwiska studentek beze mnie i mojej dziewczyny. Czyli dwoch osob, ktorych nie ma na umowie domu i bez dwoch ktore sa. Czy idzie to jakas odkrecic / pominac ? Jesli nie to co mnie czeka i reszte dziewczyn? Nie do konca jak widac bylem poinformowany i nie bralem pod uwage, ze council to moze byc az tak powazna sprawa. Dlugo w Uk nie przebywalem w tym czasie kiedy to robilem, a jak kazdy na poczatku chcielismy zaoszczedzic. Pozdrawiam
|

|
 |
|