MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

BR tax code wybiórczo dla konkretnego pracodawcy? czy to mozliwe?

Brak odpowiedzi

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Nehlee

Post #1 Ocena: 0

2012-05-17 16:44:59 (13 lat temu)

Nehlee

Kobieta

Z nami od: 17-05-2012

Moje zapytanie dotyczy otrzymania na poczatku roku (styczen)listu z HM odnosnie tax code, wg ktorego na rok 2012/13 przysluguje mi emergency code, niemniej jednak dalej w liscie: 'you need a tax code so X (name of employer-agency iused to work for)can work how much tax to take off your payments (...)Your main HM office has worked out your tax code for your other employment (...)We have asked X to use code br for this year, which means you'll pay tax at 20% on your X income'. Czy to oznacza ze dla X mam BR, a dla pracodawcy np.Y zwykły tax code?Musze zaznaczyc ze prace w UK przerwalam w listopadzie, i od tego czasu przebywam w Polsce; dla X pracowalam dawno i bardzo krotko 'bo to zla agencja byla' ;), nastepnie przez ostatnie 7 mies w UK pracowalam zupelnie w innym miejscu, mialam tez typowy tax code typu 747L. Czy chcac znow podjac prace w UK u innego niz X pracodawcy, po uprzednim wypelnieniu p46 nie bede placic podwojnego podatku?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,