MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Sciaganie zaleglych podatkow za rok 2008

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-04-15 13:01:46 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

autor65

Post #2 Ocena: 0

2012-04-15 13:21:26 (13 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

Mialem podobna sytuacje tyle tylko ze chodzilo o kilkaset funtow.
Nie placilem przez rok. Przychodzily upomnienia ale odsetki byly niewielkie..kilka funtow, wiec nie pojmuje skad u ciebie taka kwota?
W koncu nawiedzil mnie mily pan- nie, nie komornik tylko facet grzecznie sie pytal czy mama z czego zaplacic. Tak odpowiedzialem i chcialem zaplacic. Powiedzial, ze niestety nie mozna u niego i ktos zadzwoni do mnie z jego biura. Nie zadzwonil. Zaniepokojony udalem sie do urzedu taxowego. Bylo to jakies dwa lata po terminie. Rozlozyli mi platnosc na dwie raty bez zadnych odsetek karnych.
Moja rada- skontaktuj sie z urzedem w UK i porozmawiaj - najwyzej nie ujawniaj gdzie mieszkasz ale probuj sie dogadac bo tak jak pisza poprzednicy dlugi podatkowe nie ulegaja przedawnieniu.
człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Strona WWW

dariuszek80

Post #3 Ocena: 0

2012-04-15 13:36:56 (13 lat temu)

dariuszek80

Konto usunięte

hehe już się przestraszyłem

Do góry stronyOffline

-misiek-

Post #4 Ocena: 0

2012-04-15 13:37:46 (13 lat temu)

-misiek-

Mężczyzna

Z nami od: 29-07-2007

Cytat:

2012-04-15 08:45:45, dariuszek80 napisał(a):
...I tym wszystkim oszustom z Polski co jeżdżą na polskich blachach po Uk ja mówię NIE, ...

Cytat:
Parówkowym skrtytożercom mówimy NIE!
:-]:-]:-]

Do góry stronyOffline

webster

Post #5 Ocena: 0

2012-04-16 05:39:09 (13 lat temu)

webster

Z nami od: 16-06-2005

no dobrze ja rozumiem sytuacje ze powiedzmy mam zaplacic podatek tylko ze jak dorzucaja do tego kary za spoznione placenie w tysiacach funtow to przestaje byc to smieszne.

szczerze to na poczatku sie tym troche bardziej interesowalem i gdzies tam znalazlem informacje ze podatki po 5 latach sie ulegaja przedawnieniu - mysle ze najlepiej bedzie jak sie skontaktuje z doradca podatkowym.

piszecie ze bede musial zaplacic ale oprocz mitow ze dzialaja miedzynarodowi windykatorzy to nie slyszalem by komukolwiek na koncie badz nieruchomosci siadl windykator za dlug z innego kraju.
młody budowlaniec poszukuje pracy w branży budowlanej - projektowej ....

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2012-04-16 06:49:26 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

międzynarodowi windykatorzy to nie jest mit, ściągają na terenie uni długi skarbowe, czyli zaległe podatki, ale również za wjazd np w strefe płatną CC Londynu.

Fakt, nie zajmują się karami za parkowanie, bo to już jest oplata gminy.

Tyle razy podawałem linka że mi się już po raz kolejny nie chce.

Za samo spóźnienie w rozliczeniu podatku o 1 dzień masz na dzień dobry karę 100 funtów, Beata mi wyniosła już papiery na góre, ale z tego co pamiętam tam była mowa o karze nawet do 10 000 funtów.

Co innego jak masz zaległość 100-200 funtów kilka miesięcy a co innego jak spóźnienie cię ciągnie lata.

spotkanie z doradcą możliwe że będzie cię też kosztowało, od kilkudziesięciu do 130 funtów, a nawet więcej zależy gdzie i w jakiej firmie.

Urząd gdy wychwyci nieścisłości w bieżącym zeznaniu to może nas sprawdzić do 6 lat wstecz!
– Kary, naliczane są odsetki za każdy dzień niezapłaconego podatku (2.5%), a także jeśli do 28 lutego nie zapłacą, naliczana jest kara 5% od kwoty niezapłaconego podatku. Drugie 5% jest doliczane 31 lipca, jeśli dalej podatnik nie uiścił danej sumy

itd itd
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

stanislawski

Post #7 Ocena: 0

2012-04-16 07:56:16 (13 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

No nie jest tak źle, ja widzę parę możliwości. Somalia, Afganistan (zwłaszcza pieczary na pograniczu z Pakistanem), Czad, jakieś wysepki na Pacyfiku (tu najlepiej po zmianie nazwiska) lub bliżej -kanały i przytułki w Polsce, po wymeldowaniu się i pozbyciu całego majątku.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

webster

Post #8 Ocena: 0

2012-04-16 10:09:19 (13 lat temu)

webster

Z nami od: 16-06-2005

ja mam na chwile obecna cos kolo 12k moze 13k nie pamietam
wiekszosc tych pieniedzy jest jako kary etc a pochodza z niezaplaconego podatku za firme...

z tego co pamietam to ktos mnie bardzo utwierdzal ze dlugi po 5 latach ulegaja przedawnieniu.
młody budowlaniec poszukuje pracy w branży budowlanej - projektowej ....

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,