MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rozliczenie podatku ? (oraz konto w Lloyds TSB)

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sulu1990

Post #1 Ocena: 0

2012-03-20 17:58:08 (13 lat temu)

sulu1990

Mężczyzna

Z nami od: 20-03-2012

Witam wszystkich

Mam pytanie w sprawie rozliczenia podatkowego w UK, sprawa wyglada nastepujaco jestem w angli 9 miesiecy i wiem ze przez ten czas nie przekroczylem gazy na tamten rok ktora wynosila mniej wiecej 7,5 tysiaca no i oczywiscie chcem odzyskac caly podatek =]
Zecz w tym iz przez ten czas spedzony w anglii pracowalem przez kilka agencji a dokladnie przez 5 :p (:niestety nigdy nie zagrzalem miejsca na dluzej niz 2 miesiace:) i moje pytanie jest nastepujace, czy do rozliczenia potrzebuje P45 z kazdych agencji dla ktorych pracowalem [a juz nie pracuje] oraz P60 od agencji dla ktorej pracuje na bierzaco co by dalo 4x P45 z bylych agencji i p60 z bierzacej i powiedzcie prosze czy wlasnie tak mam uczynic ?
(bardzo prosze o odpowiedz i pomoc z gory dziekuje)

Nasunelo mi sie kolejne pytanie wazne dla mnie jezeli to pytanie nie na ten dzial forum to przepraszam ale prosze powiedzcie czy jesli mam konto w Lloyds TSB (silver) i jest ono caly czas na debecie juz od dlugiego czasu chociaz srodki na konto wplywaly co tydzien i pieniadze byly na koncie to nigdy mi ich nie zabierali chociaz chcialem aby to uczynili zeby ten debet mi wkoncu zniknal i moje pytanie jest nastepujace czy mam jakas mozliwosc dowiedzenia sie w banku ile pieniedzy musze zaplacic za zamkniecie konta ?
bo jezeli te debety byly to trzeba je splacic a chcialbym wiedziec ile mam do zaplacenia zanim pojde zamknac konto...

Bardzo przepraszam za mozliwe bledy ortograficzne (oraz brak polskich znakow) i dziekuje za pomoc i wyrozumialosc klaniam sie nisko i pozdrawiam =]

M.S

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

betty82

Post #2 Ocena: 0

2012-03-20 18:43:11 (13 lat temu)

betty82

Mężczyzna

Z nami od: 19-05-2011

napewno potrzebujesz wszystkie p45 i p60 ja tez mialam wszystkie z o 6 agencji.a jezeli chodzi o lloyds to zadzwon na polska info linie napewno wszystkiego sie dowiesz:)to numer 0845 603 0748

[ Ostatnio edytowany przez: betty82 20-03-2012 18:45 ]

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

sulu1990

Post #3 Ocena: 0

2012-03-20 19:15:53 (13 lat temu)

sulu1990

Mężczyzna

Z nami od: 20-03-2012

wszystkie p45 sie zgodze ale p60 moge miec tylko jedno z agencji dla ktorej pracuje na bierzaco tak ?

Do góry stronyOffline

betty82

Post #4 Ocena: 0

2012-03-21 06:51:44 (13 lat temu)

betty82

Mężczyzna

Z nami od: 19-05-2011

tak.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

krakn

Post #5 Ocena: 0

2012-03-21 07:13:22 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

cały podatek, czy nadpłacony podatek?

Konto w banku masz bezpłatne, chyba że uruchomiłeś sobie dodatkowe usługi, np ubezpieczenia to ci kasują.

W takim wypadku skasuj sobie te usługi, jak pieniądze przyjdą ci na konto, po prostu przez internet zrób sobie przelew na polskie konto np za pomocą 2 kont Paypal, a puste konto niech sobie wisi.

Skonfiguruj sobie Pay pala już teraz, bo weryfikacja trochę trwa.

Przed wyjazdem, powiadom bank, lub na stronie internetowej wpisz nowy adres do korespondencji ... w Polsce czyt gdzie tam będziesz.

Nic nie płacisz, a z drugiej trony gdy za rok czy dwa ponownie będziesz chciał przyjechać to już jedno będziesz miał z głowy.

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,