MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rozliczenie podatkowe za 2011,heeeeeelp:(

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

autofan

Post #1 Ocena: 0

2012-03-01 17:05:40 (13 lat temu)

autofan

Mężczyzna

Z nami od: 15-11-2007

Dla mnie roliczcie dochody polskie w Polsce ,a reszte czyli zarobki w uk po marcu 2011 rozliczacie juz w Anglii.
Milosnik samochodow.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer ICQNumer Skype

anana8

Post #2 Ocena: 0

2012-03-01 18:11:44 (13 lat temu)

anana8

Kobieta

Z nami od: 08-06-2011

Ach bardzo ludki kochane dziękuje Wam za wszelkie informacje:) Co prawda dalej nie wiem co z tym fantem zrobic ale jeszze mam nadzieje,ze moze ktos sie wypowie kto miał dokładnie taką sama sytuacje jak my:)

Do góry stronyOffline

sikorka23

Post #3 Ocena: 0

2012-03-01 18:42:02 (13 lat temu)

sikorka23

Kobieta

Z nami od: 25-06-2010

Ja mialam taka sytuacje.
Najprawdopodobniej Pani w PL wprowadzila Cie w blad, wyliczyla Ci sama ze masz 2000 do doplaty, czy tylko Tak powiedziala bez zadnych konkretnych danych?
Mozesz rozliczyc sie w Polsce, podatek ktory tutaj zaplacilas od wynagrodzenia odlicza sie w zeznaniu. Jezeli pracodawcy prawidlowo odprowadzali podatki to nie bedziesz doplacac.
Proponuje skontaktowac sie z jakims biurem w Polsce (pewnie istnieje mozliwosc sporzadzenia zeznania przez internet - jezeli nie bedziesz w Polsce w najblizszym czsie). Zeznanie takie jest dosyc skomplikowane, bedziesz potzrzebowala wszystkie wplaty wynagrodzeni lub payslipy, gdyz ksiegowa bedzie musiala wg daty dokonac przelicznika kursu.
Ja oprucz zeznania zlozylam Nip-3 ze zmiana adresu zamieszkania, podalam adres w Angli, takze nie rozliczam sie juz w Polsce.
Jezeli sie nic nie zmienilo w przepisach to masz do wyboru gdzie sie chcesz rozliczac.
To tak w skrocie;-)

Do góry stronyOffline

anana8

Post #4 Ocena: 0

2012-03-01 21:35:14 (13 lat temu)

anana8

Kobieta

sikorka23 slicznie Ci dziękuje za cenne informacje:) Jutro siostrze powiem niech odwiedzi kogos mądrzejszego niz panie w US:) fajnie było by jak bym mogła sie rozliczyc przez internet bo serio nie mam w planie wylotu do Polski.A jeżeli chodzi o Panią z US to tak poprostu powiedziała że skoro mąz mój pracuje w UK to około 2000 tys złotych musimy oddac Polskiemu krajowi:)
Dałas mi fajna podpowiedz co do NIP-3,moze i my z tego skorzystamy:) Jeszcze raz dziękuje Wam:*

Do góry stronyOffline

stokesay

Post #5 Ocena: 0

2012-03-01 21:57:42 (13 lat temu)

stokesay

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

Jak najbardziej istnieje możliwość rozliczenia się przez internet na stronie e-deklaracje.gov.pl. Możesz skorzystać również z darmowych programów ułatwiających wypełnianie PITów.
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

anana8

Post #6 Ocena: 0

2012-03-01 22:24:23 (13 lat temu)

anana8

Kobieta

stokesay mmmmm:*

Do góry stronyOffline

sowka32

Post #7 Ocena: 0

2012-03-12 21:15:44 (13 lat temu)

sowka32

Kobieta

Z nami od: 10-03-2012

witam ja mam podobny problem tylko chodzi o mojego ojca ktory jest na rencie jest w Uk od konca listopada 2011 rente pobiera w Pl nie uzyskuje zadnych dochodow w UK ponadto tate jako renciste rozlicza Zus ale w Zusie podalam adres zamieszkania i do korespondencji angielski i zadzwonilam do Zusu o rozliczenie i powiedzieli mi ze wyslali na angielski adres pani w Zus poradzila mi abym dokonala korekty adresu zmienila na polski adres zamieszania a zosrtawila adres do korespondencji angielski pani wyslala juz duplikat pitu dla taty i poradzila mi abym rozliczyla go w Pl tam gdzie te dochody uzyskal. moze ktos jeszcze mi cos moze doradzic please!!!

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-03-12 21:28:56 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

sowka32

Post #9 Ocena: 0

2012-03-12 22:01:35 (13 lat temu)

sowka32

Kobieta

Z nami od: 10-03-2012

dzieki za pomoc pytam sie o rade bo zajmuje sie tata w Uk nikt z moich znajomych nie mial takiej sytuacji wiec "przecieram szlaki"i wszysko jest dla mnie nowe rozlicze go w Polsce pani w Zusie powiedziala mi zebym zadzwonila za kilka dni i wszystko mi powie co i jak bo jak sama przyznala nie miala jeszcze takiej sytuacji przynajmiej szczerze rozmawiala ze mna.musze tate rozliczyc poniewaz oprocz renty zostal mu wyplacony ekwiwalent za urlop z ostatniej pracy czy moze ktos jeszcze doradzic czy przy nastepnym rozliczeniu za 2012 czy moge dalej rozliczac tate w PL czy poinformowac urzad skarbowy o zmianie zamieszkania mimo iz tata nie bedzie uzyskiwal zadnych dochodow w Uk bo nie jest zdolny do zadnej pracy?

Do góry stronyOffline

biscuits

Post #10 Ocena: 0

2012-03-19 22:48:56 (13 lat temu)

biscuits

Kobieta

Z nami od: 18-08-2011

jak tata bedzie mial tylko wyplate (rente/emeryture) z ZUS, to nie musisz go rozliczac w przyszlym roku, ZUS sam to robi, trzeba sie rozliczyc jak ma inne dochody

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,