MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nalezy sie zlodziejowi?

« poprzednia strona

Strona 11 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 11 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

znowu-ciupek

Post #1 Ocena: 0

2012-02-21 19:09:44 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2012-02-21 18:02:50, grubasson napisał(a):
Ciupek, kiedyś nas długaśno na komisariacie trzymali za jakąś awanturkę, wiadomo ktoś się nachlał zaczął wrzeszczeć i wymachiwać łapami to dostał gonga, popłakał się no i zrobiła się draka z niebieskimi. Trzymali nas chyba z 6-7 godzin, mówi któryś że musimy lekcje zrobić :-D No to róbcie i pożyczyli nam kalkulator (bo matma), długopisy i notatnik (po polski). już tych rzeczy nie odzyskali ;-)

Nie ukradliście...Przywłaszczyliście tylko.Sami wam pozyczyli a że zapomnieli upomnieć się o zwrot to ich broszka..
Antena z Pomyloneza z naszego osiedlowego komisariatu ginęła jak w kinie.Wstydem było przechodzac jak borewicz stał niepilnowany nie wykorzystać okazji.

Z ziomkiem moim w poprawczaku typ był lepka rączka,skubał portfele jak grzybiarz grzyby zbiera.Robił zawijke z zakładu i sobie kredkami swiecowymi banknocik rypnał ( daawno to było kwoty nie pamiętam ale coś mi mówi ze to tysiac złotych było).Kupił za to bilet u kierowcy i reszte dostał.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-02-21 21:02:08 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #3 Ocena: 0

2012-02-21 21:48:39 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-02-21 21:02:08, grubasson napisał(a):
A co do kradzieży to śmieję się, ale zdarzało mi się kraść z głodu jak byłem na gigancie.

Gigant w slangu oznacza ucieczkę w świat, z domu, skądkolwiek, gdzie małolat ma dach nad głową i co jeść.

Kurde ja akurat na gigancie nigdy nic nie ukradłem...W sumie dziwne ale jakoś się nie zdarzyło.Zawsze ktoś wałówkę/szlugi podrzucał jak się buły (czyli hajs) skończyły.Było tych gigantów 5 sam siedzę i sie dziwię że nic człowiek wtedy nie ukradł.Chyba dlatego żeby przez przypadek nie zawineli i nie doprowadzili do domu...
Na temat Policji sie nie wypowiadam...Nie lubie ich.Ja i oni doskonale wiemy dlaczego:-].

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-02-22 19:42:22 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #5 Ocena: 0

2012-02-24 14:44:27 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2012-02-22 19:42:22, grubasson napisał(a):
Ja może dlatego miałem do nich jakiś tam swój szacunek, że mieli swoje wartości i zasady a ludzie z marginesu, którzy mnie otaczali nie mieli żadnych zasad.

U mnie było wręcz odwrotnie proporcjonalnie.
Ci z którymi sie zadawalem mieli pojęcie co to słowo honoru, z innymi nie przystawalem.
U nas uderzenie kogoś jakimkolwiek sprzętem było szczytem pedalstwa a oni mieli powód do dumy jak Cie spalowali albo obtlukli innymi sprzetami.

Do góry stronyOffline

Strona 11 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,